تفریحی ، سرگرمی ، سلامت ، روانشناسی ، دانلود آهنگ ، دانستی ها
بهترین فیلم‌های ایرانی در 10 سال گذشته 2021
شنبه 4 ارديبهشت 1400 ساعت 19:26 | بازدید : 290 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

بهترین فیلم‌های ایرانی کدام فیلم ها هستند؟ در لیست بهترین فیلم‌ های ایرانی کدام فیلم ها قرار دارند؟ برترین فیلم‌های ایرانی از نظر بینندگان کدام فیلم ها هستند؟ بهترین فیلم‌ های ایرانی براساس آمار IMDb کدام فیلم ها هستند؟

در ادامه پاسخی جامع به این سوالات خواهیم داد،همراه ما باشید.

در این مقاله نگاهی انداخته‌ایم به بهترین فیلم‌های ایرانی دهه‌ی ۱۳۹۰ تا علاوه ‌بر مرور مهم‌ترین آثار سینمای کشورمان طی ۱۰ سال گذشته، فیلم‌های خوبی را هم برای تماشا در تعطیلات سال نو پیشنهاد دهیم.

همیشه انتخاب چند فیلم به‌عنوان بهترین آثار نمایش داده شده در یک دهه یا چند سال اخیر در سینمای ایران و جهان کار دشواری است؛ زیرا برای رسیدن به تعداد محدودی فیلم مجبور به حذف چند اثر دوست‌داشتنی هستید و از سویی دیگر هر فیلم‌بین حرفه‌ای چند فیلم قابل توجه و مهم ندیده دارد که او را در انتخاب برخی آثار مردد می‌کند. عباس کیارستمی سال‌ها قبل در گفت‌وگویی انتخاب بهترین فیلم‌ها را کاری بسیار دشوار می‌خواند. او می‌گوید (نقل به مضمون) در وهله‌ی اول هیچ‌کس تمام فیلم‌ها را ندیده است که از میان آن‌ها دست به انتخاب بزند و «بهترین‌ها» را انتخاب کند و علاوه ‌بر آن، حس و حال انسان نسبت به آثار هنری تابع شرایط و احوال روحی او در زمان مواجه با اثر است. اما با تمام این تفاسیر، چنین لیست‌هایی می‌توانند برای فیلم‌بین‌های تازه‌کار منابع بسیار خوبی باشند تا فیلم‌های مهم و قابل توجه را راحت‌تر پیدا کنند؛ از سویی دیگر چنین فهرست‌هایی در بسیاری از مواقع سینمادوستان حرفه‌ای را هم وادار می‌کند تا برخی فیلم‌ها را دوباره ارزیابی کنند و درباره‌ی ارزش آن‌ها تجدید نظر نمایند.

در این مقاله مجله اینترنتی ماهتوتا ، بهترین فیلم‌های ایرانی از میان آثار نمایش داده شده بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ انتخاب شده است. گفتنی‌ست جایگاه فیلم‌ها در فهرست زیر نشان از برتری آن‌ها نبوده و رتبه‌بندی صورت نگرفته است.

 در دنیای تو ساعت چند است؟

در دنیای تو ساعت چند است؟

  • کارگردان: صفی یزدانیان
  • نویسنده: صفی یزدانیان
  • بازیگران: علی مصفا، لیلا حاتمی و زری خوشکام (زهرا حاتمی)
  • سال نمایش: ۱۳۹۴

به عقیده‌ی بسیاری از سینمادوستان فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟» با اختلاف بهترین فیلم عاشقانه‌ی ایرانی طی سال‌های اخیر است. یک اثر رومانتیک که موفق می‌شود با خلق جهانی خاص و ملموس، ضمن پایبندی به کهن الگوهای فیلم‌های عاشقانه، روایتی یکتا و منحصربه‌فرد از عشق و دیدار دوباره‌ی معشوق پس از سال‌ها ارائه دهد. در این فیلم سینمایی، عشقی یک طرفه قدیمی دوباره جان می‌گیرد و در این بین، مرد عاشق (فرهاد با بازی علی مصفا) نه از درِ انتقام و جبران مافات، بلکه از دریچه‌ای لطیف و انسانی در صدد جلب نظر محبوبش (گلی با بازی لیلا حاتمی) برمی‌آید و نیم‌نگاهی هم به مرور و عشق‌بازی با خاطرات قدیمی دارد.

برگ برنده‌ی اصلی فیلم یزدانیان نسبت به آثار عاشقانه‌ی فراوانی که در دهه‌ی ۱۳۹۰ ساخته شده‌اند، فرار عامدانه‌ی از دام سانتی‌مانتالیسم و پرهیز از تصویرگری هیجانات سطحی عاطفی است. در خلاصه داستان در دنیای تو ساعت چند است؟ آمده است: «گلی (گیله گل ابتهاج) بعد از بیست سال زندگی در فرانسه یک‌باره تصمیم می‌گیرد به ایران و به زادگاه‌اش، شهر رشت سفری کند. فرهاد در رشت به استقبالش می‌رود و می‌گوید که آشنایی قدیمی است، اما گلی اصلا او را به خاطر نمی‌آورد.»

حتما بخوانید » 33 فیلم معمایی که ذهن شما را ساعت‌ها درگیر خود می‌کند

ماهی و گربه

ماهی و گربه

  • کارگردان: شهرام مکری
  • نویسنده: شهرام مکری
  • بازیگران: عبد آبست، بابک کریمی، سعید ابراهیمی‌فر و پدرام شریفی
  • سال نمایش: ۱۳۹۳

«ماهی و گربه» یکی از بحث‌برانگیزترین آثار سینمای ایران طی ده سال اخیر بوده است. برخی از منتقدان این فیلم را به خاطر نوآوری‌های تکنیکی‌اش، حداقل در سطح سینمای ایران، ستایش کرده‌اند و رقم خوردن فیلم در یک سکانس پلان و خلق اتمسفری گیرا را از نکات حائز اهمیت دومین فیلم بلند داستانی شهرام مکری داستند و از سویی دیگر عده‌ای از منتقدان ماهی و گربه را به خاطر ضعف‌های داستانی و نپرداختن کافی به شخصیت‌ها نپسندیده‌اند، اما بسیاری از این افراد هم بر قابل توجه بودن جنبه‌های فنی و کارگردانی فیلم تأکید دارند.

چند ماه قبل در یک نظرسنجی سینمایی، ماهی و گربه در میان فیلم‌های کالت سینمای ایران قرار گرفت که نشان می‌دهد این فیلم طرفداران زیادی در میان فیلم‌بین‌های حرفه‌ای دارد. شهرام مکری در تشریح فیلم خود می‌گوید: «ماهی و گربه فیلمی است درباره‌ی زمان. درباره‌ی اینکه چطور می‌توان در زمان پرسپکتیو ایجاد کرد و آن را درهم ریخت. جذابیت ساخت این فیلم برایم در شیوه‌ی اجرایش بود. پافشاری بر روایت داستانی در یک سکانس پلان و تلاش برای اینکه در یک پلان که طبیعتا زمانی روبه جلو دارد شکست به وجود آورم.»

فیلم داستانی غیرخطی دارد و از تعدادی داستانک با شیوه‌ی روایت زمان مدور تشکیل شده است. پیرنگ اصلی فیلم این است: «چند دانشجوی دختر و پسر برای شرکت در جشن بادبادک‌بازی به شمال کشور رفته‌اند. در همسایگی کمپ کوچک آن‌ها رستورانی قرار دارد که سه مرد عجیب صاحب و ساکن آن هستند. رستوران به گوشت احتیاج دارد و جز این جوان‌ها شکاری در آن اطراف نیست!»

حتما بخوانید » بهترین فیلم های کمدی جهان 52 فیلم برتر کمدی

جدایی نادر از سیمین

جدایی نادر از سیمین نه تنها یکی از بهترین فیلم‌های ایرانی دهه‌ی ۱۳۹۰، بلکه یکی از بهترین فیلم‌های سینمایی ساخته شده در سراسر جهان طی سال‌های اخیر است

  • کارگردان: اصغر فرهادی
  • نویسنده: اصغر فرهادی
  • بازیگران: لیلا حاتمی، پیمان معادی، شهاب حسینی، ساره بیات، سارینا فرهادی و بابک کریمی
  • سال نمایش: ۱۳۹۰

«جدایی نادر از سیمین» نه تنها یکی از بهترین فیلم‌های ایرانی است بلکه می‌توان آن را تحسین‌شده‌ترین فیلم ایرانی یک دهه‌ی اخیر دانست. فیلمی که نخستین اسکار سینمای کشورمان را به ارمغان آورد و پس از فیلم موفق «درباره‌ی الی» اصغر فرهادی را به‌عنوان یک کارگردان صاحب سبک به سینمای جهان معرفی کرد. این فیلم مجموعا بیش از ۵۲ جایزه‌ی جهانی را از آنِ خود کرده است، جوایز معتبر بین‌المللی همچون جایزه‌ی اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان، گلدن گلوب بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان، جایزه‌ی هیأت داوران و جایزه‌ی خرس طلایی از جشنواره‌ی فیلم برلین و و جایزه‌ی سزار بهترین فیلم خارجی‌زبان از جمله‌ی دستاوردهای مهم جدایی نادر از سیمین هستند.

اصغر فرهادی معتقد است وضعیت آگاهی و جهان‌بینی عموم سینمادوستان امروزی به سطحی رسیده که آن‌ها بتوانند از زوایای مختلف به داستان و شخصیت‌ها نگاه کنند و زمان ارائه‌ی قصه‌ای سر راست و پایان‌های مشخص در سینما به انتها رسیده است. او همواره در فیلم‌هایش سعی دارد بیننده را با اتفاقات داستانی درگیر و مدام این سؤال را در ذهن او ایجاد کند که اگر من به جای شخصیت‌ها بودم چه تصمیمی می‌گرفتم؟ این سبک از قصه‌گویی تنها رویه‌ای ادایی نیست، بلکه در تار و پود داستان تنیده شده و روند رشد شخصیت‌ها و قصه متناسب با چنین سؤالات و درگیری‌های ذهنی پیش می‌رود.

سیمین (لیلا حاتمی) می‌خواهد به‌همراه همسرش نادر (پیمان معادی) و دخترش ترمه (سارینا فرهادی) از ایران برود و همه‌ی مقدمات این کار را فراهم کرده است. اما چندی پیش از مهاجرت نادر به خاطر نگرانی از سلامت پدر بیمارش و چند دلیل دیگر از تصمیم خود منصرف می‌شود و به دنبال این اختلافات سیمین از دادگاه درخواست طلاق می‌کند، اما دادگاه درخواستش را درباره‌ی حضانت فرزندش رد کرده و این سرآغاز ماجراهای فیلم است.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های عاشقانه ایرانی و خارجی 59 فیلم برتر عاطفی

قصر شیرین

قصر شیرین

  • کارگردان: رضا میرکریمی
  • نویسنده: محسن قرایی و محمد داوودی
  • بازیگران: حامد بهداد، ژیلا شاهی، یونا تدین و نیوشا علیپور
  • سال نمایش: ۱۳۹۸

«قصر شیرین» فیلمی انسانی و دوست‌داشتنی است که در کنار «به همین سادگی» و «یه حبه قند» در زمره‌ی بهترین فیلم‌های رضا میرکریمی قرار می‌گیرد. این فیلم هم مانند بسیاری از آثار جاده‌ای شناخته شده همچون «و مادرت را هم همینطور»، «ایدا» یا «کتاب سبز» داستان دگردیسی و تغییرات درونی شخصیت محوری داستان را به تصویر می‌کشد. قصر شیرین موفق می‌شود به‌خوبی شخصیت محوری خود را به بیننده معرفی کند و رفته‌رفته او را از یک ضد قهرمان که به لحاظ اخلاقی، مبهم و تاریک است به مردی قابل درک تبدیل می‌کند.

در کنار کارگردانی خوب و فیلم‌نامه‌ی تراز اول، بازی خوب بازیگران نقش بسزایی در موفقیت‌های قصر شیرین داشته است. حتی منتقدان و تماشاگرانی که به طور کلی از تماشای نهمین فیلم میرکریمی چندان راضی نبوده‌اند هم بازی یونا تدین و نیوشا علیپور را بسیار چشم‌گیر می‌دانند.

جلال مرادی در یک تصادف رانندگی خانواده‌ای را به قتل می‌رساند، این تصاف در دادگاه غیرعمد شناخته می‌شود و او پس از گذراندن دوران زندان، همسر و فرزندانش را ترک کرده و به شهری دیگر می‌رود. جلال دو سال بعد از این اتفاق به خاطر بیماری و مرگ همسرش باری دیگر به محل زندگی سابق خود بازمی‌گردد و حالا باید با گذشته، خانواده‌ی همسر و بچه‌هایش روبه‌رو شود.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های جهان که شما را پای تلویزیون میخکوب می‌کنند 2021

آرایش غلیظ

آرایش غلیظ

  • کارگردان: حمید نعمت‌الله
  • نویسنده: حمید نعمت الله
  • بازیگران: حامد بهداد، طناز طباطبایی و حبیب رضایی
  • سال نمایش: ۱۳۹۲

حمید نعمت‌الله طی دو دهه‌ی اخیر یکی از موفق‌ترین کارگردان‌ها و فیلم‌نامه‌نویسان سینمای ایران در ارائه‌ی جوان‌هایی قابل لمس و چند وجهی بوده است. شاید رفتار و وجود شخصیت مسعود در «آرایش غلیظ» با جهانگیر و ایرج در «بوتیک» و «بی‌پولی» متفاوت باشد، اما می‌توان رگه‌های یکسانی هم در آن‌ها پیدا کرد که نمایان‌گر نوع نگاه نعمت‌الله به شخصیت‌های جوان و تا حدودی میانسال داستان‌هایش است. مسعود در این فیلم یک شارلاتان است که تنها به دنبال فرار از مشکلات و ارائه‌ای چهره‌ای قابل قبول از خودش همانند آنچه از ایرج در بی‌پولی دیدیم نیست، بلکه این جوان فریبکار سعی دارد تا حد ممکن از دیگران سوءاستفاده کند، اما زندگی و حوادث هم چندان با او مهربان نیستند و اتفاقات جالب و سرگرم‌کننده‌ای در سراسر فیلم رخ می‌دهند که سبب شده فیلم‌نامه‌ی آرایش غلیظ علاوه ‌بر بهره‌مندی از شخصیت‌هایی قابل قبول، از پیرنگ منسجم و خوبی هم برخوردار باشد.

بهترین فیلم‌های ایرانی

بازی مناسب بازیگران، خوانندگی متفاوت همایون شجریان و تدوین خوب خشایار موحدیان از دیگر عواملی هستند که آرایش غلیظ را به یکی از بهترین فیلم‌های ایرانی دهه‌ی ۱۳۹۰ و قابل توجه‌ترین فیلم حمید نعمت‌الله در چند سال اخیر تبدیل می‌کنند. حامد بهداد برای نقش‌آفرینی در این فیلم نامزد جایزه‌ی جشن خانه‌ی سینما، جشن انجمن منتقدان، جشن حافظ و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد، اما هیچ‌کدام را به دست نیاورد.

خلاصه‌ی داستان آرایش غلیظ به این شرح است: «جوانی بار قاچاق ترقه و فشفشه‌های چهارشنبه سوری یکی از دوستانش را بالا می‌کشد و از طریق دختری که دوستش دارد تلاش می‌کند آن‌ها را بفروشد.»

حتما بخوانید » بهترین فیلم های جنگی تاریخ سینما 63 فیلم برتر 2021

ورود آقایان ممنوع

فیلم‌ های ایرانیفیلم‌ های ایرانی
  • کارگردان: رامبد جوان
  • نویسنده: پیمان قاسم‌خانی
  • بازیگران: رضا عطاران، ویشکا آسایش، پگاه آهنگرانی، مانی حقیقی، بهاره رهنما و ستاره پسیانی
  • سال نمایش: ۱۳۹۰

شمارش تعداد فیلم‌های کمدی ضعیف و تکراری سینمای کشورمان طی ۱۰ سال اخیر کار بسیار دشواری است! زیرا هرساله شاهد چندین و چند فیلم بسیار سطح پایین و کلیشه‌ای هستیم که با شیوه‌های نخ‌نمایی به دنبال خنداندن بیننده هستند. اما حساب «ورود آقایان ممنوع» و چند فیلم دیگر از چنین آثار نازلی جداست. سومین فیلم رامبد جوان بدون توسل به شوخی‌های دست‌چندم جنسی و تکیه به الفاظ کوچه و بازاری موفق می‌شود با فیلم‌نامه‌ای جذاب و قاعده‌مند از پیمان قاسم‌خانی و بازی خوب ویشکا آسایش در نقش مدیری خودکامه و رضا عطاران به‌عنوان معلمی دست‌وپا چُلفتی به موفقیت برسد و  به یکی از بهترین فیلم‌های ایرانی دهه‌ی اخیر تبدیل شود.

بهترین فیلم‌ های ایرانی

مدیر یک دبیرستان دخترانه خصوصی با ورود آقایان به مدرسه خود به‌شدت مخالف است. اما وقتی دبیر شیمی دانش آموزان المپیادی به علت زایمان شش ماه مرخصی می‌گیرد، مجبور می‌شود تا یک دبیر جایگزین به دبیرستان بیاورد؛ ولی تلاش وی برای یافتن دبیر المپیاد زن در میانه‌ی سال تحصیلی بی‌فایده است و او مجبور است یک مرد را به‌عنوان تنها گزینه‌ی موجود بپذیرد تا از رقابت المپیاد جا نماند و این اتفاق نظم مدرسه را برهم می‌زند.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های دنیا 111 فیلم پرطرفدار براساس نقد و امتیازات

دربند

فیلم‌های ایرانیفیلم‌های ایرانی
  • کارگردان: پرویز شهبازی
  • نویسنده: پرویز شهبازی
  • بازیگران: پگاه آهنگرانی، نازنین بیاتی، احمد مهران‌فر و بهرنگ علوی
  • سال نمایش: ۱۳۹۲

جوانان و مشکلات آن‌ها بن‌مایه‌ی سینمای پرویز شهبازی را تشکیل می‌دهند. می‌توان فیلم‌های شهبازی را دوست نداشت، اما نمی‌شود منکر نگاه سازنده و اصلاح‌طلبانه‌ی او درباره‌ی معیشت و دغدغه‌های ذهنی جوانان شد. از «نفس عمیق» تا «دربند» و «طلا» شخصیت‌های جوانی را داریم که اشتباه می‌کنند، تصمیماتی غلط می‌گیرند یا خطاهایی غیرقابل جبران از آن‌ها سر می‌زند، اما فیلم‌ساز آن‌ها را تحقیر نمی‌کند و با نماهایی مناسب و خلق موقعیت‌هایی همدلی‌برانگیز بیشتر سعی دارد از شخصیت‌هایش حمایت کند و این درحالی ا‌ست که جوان‌ها معمولا جزای اشتباهاتشان را هم می‌پردازند، اما مسأله مهم این است که از باب نصیحت و توبیخ با آن‌ها برخورد نمی‌شود و این موضوع همان نگاه اصلاح‌طلبانه و دوست‌داشتنی سینمای شهبازی است.

دربند قصه‌ای ساده و چند خطی دارد، اما صمیمیت و احساس خوبی در رگ و پی آن جاری است که سبب می‌شود با شخصیت اصلی اُنس بگیریم و مشکلات و درگیری‌های او برایمان مهم شوند. دانشگاه خوابگاهی در اختیار نازنین (با بازی نازنین بیاتی)، دانشجوی شهرستانی ترم یک قرار نمی‌دهد و او مجبور می‌شود در تهران به دنبال خانه بگردد. نازنین با دختری به نام سحر (پگاه آهنگرانی) هم‌خانه می‌شود که در یک فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی فروشی کار می‌کند، اما این هم‌نشینی آن‌طور که نازنین انتظار دارد پیش نمی‌رود و اتفاقات تعمل‌برانگیزی در فیلم رقم می‌خورد.

اگر به دنبال فیلمی با موضوع مشکلات جوانان و دشواری‌های آن‌ها در مواجه با دنیای زمخت و جدی امروز بدون حمایت والدینشان هستید، دربند گزینه‌ی بسیار مناسبی است. فیلم موفق می‌شود تا انتها بیننده را با خود همراه کند، هرگز به دام شعارزدگی نمی‌افتد و جهان و شخصیت‌هایی خلق می‌کند که برای اغلب سینمادوستان ایرانی قابل لمس است.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های کمدی ایرانی 33 فیلم پرطرفدار که شما را در خنده غرق می‌کنند

ایستاده در غبار

بهترین فیلم‌های ایرانیبهترین فیلم‌های ایرانی
  • کارگردان: محمدحسین مهدویان
  • نویسنده: محمدحسین مهدویان
  • بازیگران: هادی حجازی‌فر، امیرحسین هاشمی، سوده ازقندی و فرهاد فداکار
  • سال نمایش: ۱۳۹۵

محمدحسین مهدویان از آن کارگردان‌هایی است که فیلم‌های او همواره دو دستگی میان منتقدان و فیلم‌بین‌ها ایجاد کرده‌اند. مسیر فیلم‌سازی او طی سال‌های اخیر هم بر این جو دامن زده و برخی از دوست‌داران قدیمی‌اش ساخت فیلم‌هایی مانند «شیشلیک» را برای چنین کارگردانی مناسب نمی‌بینند. اما بخش بزرگی از این دو طیف بر خوش‌ساخت و جالب توجه بودن فیلم «ایستاده در غبار» اتفاق نظر دارند. فیلمی با محوریت زندگی و شهادت احمد متوسلیان، فرمانده‌ی لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله در جنگ ایران و عراق که سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره‌ی فیلم فجر ۱۳۹۴ را از آن خود کرد.

فضای مستندگونه‌ی ایستاده در غبار کمک شایانی به تأثیرگذاری وجه‌های درام و جنگی آن کرده است. محمدحسین مهدویان در این فیلم موفق می‌شود شخصیتی خلق کند که با هر نوع نگاه و نگرشی می‌توان دغدغه‌های او را فهمید و پیام مد نظر وی را درک کرد. ایستاده در غبار صحنه‌های احساسی و جنگی درخشانی دارد و حتی اگر دوست‌دار چنین فیلم‌هایی هم نباشید، قادر است شما را تا انتها با خود همراه کند.

حتما بخوانید » 10 فیلم پرجستجوی گوگل در سال 2020 ؛ مردم دنیا بیشتر به‌دنبال چه فیلم‌هایی بوده‌اند؟

عصبانی نیستم!

بهترین فیلم‌ ایرانیبهترین فیلم‌ ایرانی
  • کارگردان: رضا درمیشیان
  • نویسنده: رضا درمیشیان
  • بازیگران: باران کوثری، نوید محمدزاده، رضا بهبودی و علیرضا خدادادی
  • سال نمایش: ۱۳۹۷

«عصبانی نیستم!» سال‌ها توقیف بود و پروسه‌ی طولانی اکران این فیلم نزدیک به ۷ سال طول کشید. دومین فیلم درمیشیان در مقام کارگردان قرار بود نوید محمدزاده را به‌عنوان یک بازیگر توانمند معرفی کند، اما عصبانی نیستم! آن‌قدر دیر رنگ پرده به خود دید که در زمان نمایش عمومی‌اش محمدزاده به بازیگر سرشناس و مهمی تبدیل شده بود. موضوع تا حدودی ملتهب و ارجاعات سیاسی فیلم، به‌خصوص در نسخه‌ی به نمایش در آمده در جشنواره‌ی فجر سی‌ودوم سبب شد حساسیت‌ها نسبت به آن افزایش پیدا کند.

فیلم درباره‌ی دانشجویی به نام نوید (نوید محمدزاده) است که به دلیل فعالیت‌های سیاسی از دانشگاه اخراج شده است، او نامزدی به نام ستاره دارد (باران کوثری) که از طرف پدرش تحت فشار است و نوید تلاش می‌کند که بتواند مشکلاتش را حل کند و رضایت پدر ستاره را برای ازدواج به دست آورد، اما مشکلات اقتصادی اجازه‌ی این کار را به او نمی‌دهند. بسیاری از سینمادوستان و منتقدان این فیلم را نگاهی شفاف و دوست‌داشتنی به مشکلات اقتصادی، فرهنگی و حتی سیاسی امروز ایران خوانده‌اند که به خوبی می‌تواند همدلی بیننده را برانگیزد و او را تحت تأثیر قرار دهد.

بازی نوید محمدزاده در عصبانی نیستم! بسیار چشمگیر است و حتی عده‌ای معتقدند این نقش‌آفرینی، بهترین بازی کارنامه‌ی او تا به امروز است. همواره طی این سال‌ها شایعه‌هایی درباره‌ی نایده گرفته شدن بازی محمدزاده توسط تیم داوری جشنواره‌ی فجر آن سال به دلایلی جدای از سینما شنیده شده است و چندی قبل رضا عطاران برنده‌ی سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره‌ی سی‌ودوم فیلم فجر در مصاحبه‌ای کوتاه گفت: «این سیمرغ متعلق به من نیست؛ زیرا رأی هیأت ‌داوران جشنواره‌ی فجر انتخاب نوید محمدزاده به‌عنوان بهترین بازیگر مرد جشنواره بوده. به همین خاطر این جایزه را متعلق به ایشان می‌دانم نه خودم. همین.»

حتما بخوانید » فیلم ترسناک 35 فیلم ترسناک برتر جهان در تمام دوران

نفس

بهترین فیلم‌ های ایرانیبهترین فیلم‌ های ایرانی
  • کارگردان: نرگس آبیار
  • نویسنده: نرگس آبیار
  • بازیگران: مهران احمدی، پانته‌آ پناهی‌ها، سیامک صفری، گلاره عباسی و محمدرضا شیرخانلو
  • سال نمایش: ۱۳۹۵

در سال‌های اخیر نرگس آبیار با فیلم‌های جدی و تا حدودی خشن «ابلق» و «شبی که ماه کامل شد» به دنبال رسیدن به آثاری بوده که نگاهی نسبتا عمیق به موضوعات اعتقادی و اجتماعی دارند. اینکه آبیار در سال‌های اخیر تا چه اندازه در بیان سینمایی دغدغه‌هایش موفق بوده از حوصله‌ی این نوشته خارج است، اما پیش و بیش از این دو فیلم او را به خاطر «نفس» به خاطر می‌آوریم. نفس با نریشن دختر بچه‌ای هفت یا هشت ساله به نام بهار شروع می‌شود که با لحن و بیان کودکانه‌اش وضعیت خانواده و جهان پیرامونی خود را شرح می‌دهد. در ادامه‌ی فیلم این لحن و نوع نگاه رنگین حفظ می‌شود و پیوستگی لحن و خلق جهانی منحصربه‌فرد برگ برنده‌ی نفس است.

نفس روایت زندگی چهارکودک به نام‌های بهار، نادر، کمال و مریم بوده که به همراه پدرشان غفور و مادربزرگ خود در دهه‌ی ۱۳۵۰ زندگی می‌کنند. دنیای این کودکان، مملو از رویاهای زیبا و سرخوشانه‌ست، رویاهایی که بخشی از آن‌ها قرار است رنگ واقعیت به خود بگیرند و برخی دیگر تنها به یک خیال‌بافی خوش کودکانه می‌مانند. آبیار برای تصویرگری این رویاها از انیمیشن‌های کوتاه و ساده‌ای استفاده کرده که زیباترین بخش فیلم را تشکیل می‌دهند.

بهترین فیلم‌ ایرانی

نفس از جنس خاطره‌بازی و رویاپردازی است. اگر در این فیلم به دنبال داستانی منسجم و مطابق الگوهای قانون‌مند هالیوود چند دهه‌ی قبل باشید، احتمالا ناامید خواهید شد؛ زیرا این فیلم بیش از آنکه به دنبال قصه‌گویی به صورت مرسوم چنین آثاری باشد، در پی تحریک ذهن بیننده برای کنکاش در لحظات تلخ و شیرین دوران کودکی‌اش بوده و خوشبختانه دومین فیلم آبیار در رسیدن به خواست خود تا حد بسیار زیادی موفق است.

حتما بخوانید » 22 فیلم الهام‌بخش که می‌توانند زندگی شما را تغییر دهند

نظر شما درباره‌ی فهرست بهترین فیلم‌های ایرانی دهه‌ی ۱۳۹۰ چیست؟ در بخش نظرات لیست بهترین فیلم‌های سینمای ایران طی سال‌های اخیر از نظر خود را با ما و سایر کاربران مجله اینترنتی ماهتوتا به اشتراک بگذارید.

 
برچسب‌ها: فیلم‌ ,

موضوعات مرتبط: معرفی فیلم سریال مستند , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


22 فیلم الهام‌بخش که می‌توانند زندگی شما را تغییر دهند
پنج شنبه 5 فروردين 1400 ساعت 19:18 | بازدید : 255 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

بهترین فیلم الهام‌بخش تاریخ سینما کدام فیلم میباشد؟ در لیست بهترین فیلم های الهام‌بخش جهان کدام فیلم ها قرار دارند؟ بهترین فیلم الهام‌بخش سینما با داستان‌ جالب و هیجان‌انگیز کدام فیلم میباشد؟ برترین فیلم های الهام‌بخش تاریخ سینما از نظر بینندگان کدام فیلم است؟ بهترین فیلم های الهام‌بخش تاریخ سینما کدام فیلم ها هستند؟ بهترین فیلم های الهام‌بخش تاریخ سینما،که شما را پای تلویزیون میخکوب می‌کنند کدام فیلم ها هستند؟

در ادامه پاسخی جامع به این سوالات خواهیم داد.

وقت گذاشتن برای تماشای یک فیلم الهام‌بخش می‌تواند علاوه بر تغییر دیدگاهتان نسبت به زندگی،ذهنیت مثبت‌تری هم به شما بدهد.در این مقاله از مجله اینترنتی ماهتوتا ما نمونه‌هایی از الهام‌بخش‌ترین فیلم‌های جهان را معرفی می‌کنیم. لیستی از 22 فیلم برتر انگیزشی همراه نقل قول‌های منتخب که نه تنها باعث می‌شود کمی عمیق‌تر فکر کنید، بلکه این امکان را به شما می‌دهد که دنیا را با نگاهی متفاوت ببینید.

اگر احساس می‌کنید که دچار روزمرگی شدید و به یک تغییر اساسی نیاز دارید، خب بد نیست بدانید که قهرمانان بسیاری از فیلم‌ها نیز همین احساس را داشتند. خواه دنبال این باشید که خود را پیدا کنید، یا در جایی از زندگی قرار گرفته‌اید که باید همه چیز را از نو شروع کنید، این فیلم‌ها به شما نشان می‌دهند که برای تغییر اوضاع هرگز دیر نیست.با ما همراه باشید تا ببینید آیا فیلم مورد علاقه‌ی شما در این لیست قرار گرفته یا نه!

رستگاری در شاوشنک (the shawshank redemption)

فیلم رستگاری در شاوشنک

  • کارگردان: فرانک دارابونت
  • ستارگان: تیم رابینز، مورگان فریمن
  • محصول: ۱۹۹۴
  • امتیاز راتن تومیتو: ۹۱ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۹.۳ از ۱۰

این فیلم براساس داستانی کوتاه از نویسنده‌ی مشهور داستان‌های ترسناک، استیون کینگ ساخته شده است. این یک داستان از رابطه‌ی دوستانه‌ی عمیق، دانش چطور زندگی کردن و امید بی‌پایان است. اندی دوفرسن (با بازی تیم رابینز) که به ناحق متهم شده، روانه‌ی زندان شده و در آنجا با رد (با بازی مورگان فریمن) آشنا می‌شود، که او هم به حبس ابد محکوم شده است. اندی به جای اینکه تسلیم سرنوشتش شود و به چاه افسردگی سقوط کند، نه تنها به خود، بلکه به سایر زندانیان امید می‌دهد. با وجود شرایط غیرانسانی، فساد، بیرحمی و بی‌عدالتی که بخشی از زندگی روزمره در زندان شاوشنک است، اندی حاضر به تسلیم شدن نیست. تمام انرژی او به یک هدف اختصاص یافته است؛ فرار از زندان، حتی اگر این کار غیر ممکن به نظر برسد. تنها چیزی که باعث انگیزه و آرامش او می‌شود چشم‌انداز آزادی است.

یادت باشه رد، امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز باشه و هیچ چیز خوبی هرگز نمی‌میره.

دست نیافتنی‌ها (Intouchables)

فیلم دست نیافتنی ها

  • کارگردان: اریک تولدانو، الیویه ناکاش
  • ستارگان: فرانسیس کلوتز، عمر سی، آن نای
  • محصول: ۲۰۱۱
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۷۴ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۶ از ۱۰

چه اتفاقی می‌افتد وقتی یک نجیب‌زاده‌ی فلج توسط پسری از محله‌ی فقیرنشین که تازه از زندان آزاد شده پرستاری شود؟ این یک داستان فوق‌العاده درباره‌ی لذت زندگی و دوستی غیرمنتظره و دست نیافتنی شخصیت‌های واقعی است که در نگاه اول هیچ وجه مشترکی با هم ندارند. فیلیپ (با بازی فرانسیس کلوتز)، که اسیر ویلچر است، شادترین دوران زندگی خود را با جوان به شدت صادق و دوست داشتنی به نام دریس (با بازی عمر سی) تجربه می‌کند. او سرانجام یاد می‌گیرد که از زندگی لذت ببرد و بیش از آنچه فکر می‌کرد خود را به آینده امیدوار کند. این فیلم براساس یک داستان واقعی ساخته شده است.

منتظر نمونید که زندگی راحت‌تر، ساده‌تر و بهتر بشه. زندگی همیشه پیچیده خواهد بود. یاد بگیرید که همین حالا خوشحال باشید. در غیر این صورت فرصتتون تموم می‌شه.

گران تورینو (Gran Torino)

فیلم گرن تورینو

  • کارگردان: کلینت ایستوود
  • ستارگان: کلینت ایستوود، کریستوفر کارلی، بی وانگ
  • محصول: ۲۰۰۸
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۷۹ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم:  ۸.۲ از ۱۰۰

والت کوالسکی، کهنه سرباز جنگ (با بازی ایستوود) در آخرین سال‌های زندگی خود غرق در تعصبات عمیق ریشه‌دار، پر از نفرت نسبت به دنیای مدرن، به ویژه همه‌ی مهاجران پیرامونش بوده. یکی از همسایگانش به نام تائو که مهاجر چینی است، تلاش می‌کند ماشین محبوب پیرمرد را بدزدد، اما والت متوجه می‌شود. خانواده‌ی دا از والت می‌خواهند که پسرش در یک شرکت ساختمانی دوست او کار کند تا شاید کار کردن باعث شود در مسیر درست قرار گیرد. والت سرانجام پس از مقاومت طولانی، تسلیم می‌شود. رابطه‌ی جالبی بین والت و نوجوان ایجاد می‌شود و والت شروع به از بین بردن لایه‌های تعصبی می‌کند که به دلیل وحشت از جنگ کره برایش بوجود آمده بود. این فیلم جستجوی صادقانه‌ی انسانیت از دست رفته‌ی یک جانباز ارتش است، مردی که خود را در سال‌های آخر زندگی‌اش بهتر می‌شناسد.

من یک بار دری را درست کردم که هنوز شکسته نشده بود.

ویل هانتینگ خوب (Good Will Hunting)

فیلم ویل هانتینگ خوب

  • کارگردان: گاس ون سنت
  • ستارگان: رابین ویلیامز، مت دیمون، مینی درایور
  • محصول: ۱۹۹۷
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۷ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم:  ۸.۳ از ۱۰

این فیلم یک درام روانشناختی در مورد یک جوان ۲۰ ساله است که هوش ریاضی باورنکردنی دارد. ویل هانتینگ که از طبقه‌ی کارگر بوستونیایی است به عنوان سرایدار در دانشگاه بوستون کار می‌کند و شب‌های خود را با بهترین دوستش چاکی (با بازی بن افلک) در میخانه‌ها می‌گذراند. یک روز او یک مسئله‌ی پیچیده‌ی ریاضی را روی تخته می‌بیند و موفق به حل معادله‌ای می‌شود که همه‌ی دانشجویان ریاضی این دانشگاه معتبر را سردرگم کرده بود. برای بهره‌گیری از استعداد عجیب خود، او مجبور است در جلسات روانشناسی شان مک گوایر (با بازی رابین ویلیامز) شرکت کند. ویل به تدریج شروع به درک زندگی و مهمتر از همه اعتقاد به خودش می‌کند.

تو کامل نیستی، این دختری که ملاقات کردی هم بی نقص نیست. اما سوال اینه که آیا شما برای همدیگه عالی هستید یا نه.

دختر میلیون دلاری (Million Dollar Baby)

فیلم دختر 5 میلیون دلاری

  • کارگردان: کلینت ایستوود
  • ستارگان: هیلاری سوانک، کلینت ایستوود، مورگان فریمن
  • محصول: ۲۰۰۴
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۱ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۱ از ۱۰

این فیلم داستان مربی بوکس پیر، به نام فرانکی (با بازی کلینت ایستوود) و مگی مبارز است که تصمیم گرفته تلاش کند یک بوکسور حرفه‌ای شود. ناامیدانه به دنبال کسی می‌رود که از او حمایت کند و به توانایی‌های او ایمان داشته باشد، و برای کمک به مربی قدیمی نزدیک می‌شود. فرانکی در ابتدا از آموزش او امتناع می‌کند زیرا به بوکس زنان اعتقادی ندارد و احساس می‌کند که در سن ۳۱ سالگی دیگر فرصت مناسبی برای این ورزش نیست. با این حال، مگی از شنیدن جواب منفی دلسرد نمی‌شود و به لطف سرسختی‌اش سرانجام فرانکی قبول می‌کند که به او آموزش دهد. سفری که با هم آغاز می‌کنند زندگی هر دو را به سمت بهتری تغییر می‌دهد.

حتما بخوانید » نقد فیلم آخرین تانگو در پاریس100سالگی پالین کیل

هر کسی می‌تونه یه مبارزه رو از دست بده، هر کسی می‌تونه یک بار شکست بخوره، اگه بتونی اینو درک کنی قهرمان جهان می‌شی.

راکی (Rocky)

فیلم راکی

  • کارگردانی: جان جی آویلدسن
  • ستارگان: سیلوستر استالونه، تالیا شایر
  • محصول: ۱۹۷۶
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۳ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۸ از ۱۰

آنچه به عنوان یک فیلم مستقل با بودجه‌ی کم شروع شد، به سرعت به یک کلاسیک به یاد ماندنی تبدیل شد که به میلیون‌ها انسان امید و انگیزه بخشیده است. قهرمان این فیلم، راکی بالبوا به نمادی از قدرت، استقامت و پیروزی بر سختی‌ها تبدیل شد. راکی یک مهاجر خارجی است که فرصتی در حد یک در میلیون بدست می‌آورد که آن را محکم می‌گیرد و تمام تلاشش را برای حفظش به خرج می‌دهد. علی‌رغم موانع و مشکلاتی که سر راهش قرار دارد، او به رویای آمریکایی اعتقاد دارد و این شانس را پیدا می‌کند که در یک نبرد بزرگ برای کسب عنوان قهرمان سنگین وزن جهان در مقابل آپولو کرید شرکت کند. راکی داستان مردی است که از پس همه‌ی موانعی که زندگی در سر راه رسیدن به رویاهایش قرار می‌دهد، با استقامت عبور می‌کند.

حتما بخوانید » کانن EOS R5؛دوربین میرورلس با قابلیت فیلمبرداری 8K

شما، من، یا هر کس دیگه‌ای از سختی زندگی ضربه می‌خوره. اما موضوع این نیست که چقدر سخت ضربه می‌زنی؛ موضوع اینه که چقدر می‌تونی ضربه بخوری و تسلیم نشی. برنده شدن اینجوریه. حالا، اگه می‌دونی چه ارزشی داری، برو و به دستش بیار. یادت باشه که قراره ضربه بخوری و نباید انگشت اتهامت رو به سمت کسی بگیری و بگی به خاطر تو که من نتونستم. ترسوها این کار رو می‌کنن و تو ترسو نیستی. تو بهتر از این حرفایی.

چه زندگی شگفت‌انگیزی است (It’s a Wonderful Life)

فیلم زندگی شگفت انگیز

  • کارگردان: فرانک کاپرا
  • ستارگان: جیمز استوارت، دانا رید
  • محصول: ۱۹۴۶
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۶ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم : ۸.۷ از ۱۰

این یکی از بهترین فیلم‌های دوران طلایی هالیوود در سال‌های ۱۹۴۰ است. فرشته‌ای به زمین می‌آید تا به تاجر ناامید، جیمز استوارت کمک کند و به او نشان دهد اگر او هرگز وجود نداشت زندگی چگونه بود. این فیلم این پیام را می‌رساند که هر شخصی در جهان جایگاه خود را دارد و نحوه‌ی زندگی ما تاثیر پایداری بر دیگران می‌گذارد. اگرچه ممکن است همیشه آن را باور نکنیم، همه‌ی ما این فرصت را داریم که فوق‌العاده زندگی کنیم.

حتما بخوانید » نقد و داستان کامل فیلم میان‌ستاره‌ای(Interstellar)

زندگی هر آدمی زندگی‌های زیادی رو تحت تاثیر قرار می‌ده. وقتی اون آدم نباشه، یه حفره‌ی بزرگ بوجود میاد، نه؟

به سوی طبیعت وحشی (Into The Wild)

فیلم به سوی طبیعت وحشی

  • کارگردان: شان پن
  • ستارگان: امیل هرش، مارسیا گی‌هاردن
  • محصول: ۲۰۰۷
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۲ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۲ از ۱۰

کریستوفر مک کندلس پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه، زندگی غیر متعارفی را انتخاب می‌کند که مفاهیم محافظه‌کارانه‌ و خسته کننده‌ی زندگی را زیر سوال می‌برد. او همه‌ی دارایی و پول خود را رها می‌کند و در یک سفر پرماجرا به آلاسکا می‌رود تا طعم زندگی در بیابان را بچشد. او در سفر هیجان‌انگیز خود با افراد جالب توجهی روبرو می‌شود که داستان زندگی او را شکل می‌دهند. این فیلم براساس داستان واقعی ساخته شده و کریستوفر مک کندلس برای تعداد زیادی از مردم به یک الگوی الهام‌بخش تبدیل شد.

حتما بخوانید » پدرو کوستا فیلم ویتالینا وارلا

وقتی تو زندگی یه چیزی رو می‌خوای، فقط کافیه دستت رو دراز کنی و بگیریش.

انجمن شاعران مرده (Dead Poet Society)

فیلم انجمن شاعران مرده

  • کارگردان: پیتر ویر
  • ستارگان: رابین ویلیامز، ایثن هاوک
  • محصول: ۱۹۸۹
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۵ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸ از ۱۰

معلم انگلیسی جان کیتون به برنامه‌ی درسی یا عادات معمول مندرج در آکادمی ولنتون که در اواخر ۱۹۵۰ برای تدریس وضع شده توجه نمی‌کند. اما دانش‌آموزانش بیش از کتاب‌های درسی، از او می‌آموزند. کیتون به آن‌ها می‌گوید تا از منظر دیگری به دنیا نگاه کنند و هر روز را غنیمت بشمارند. اگرچه روش‌های وی غیر متعارف بود، اما به دانشجویان جوان خود یاد داد كه چشم و دل خود را به روی همه چیز باز نگه دارند و زندگی‌شان را در کامل‌ترین شکل خود بگذرانند. این داستانی درباره‌ی پیروی از رویاها و قدرت لازم برای پایبند بودن به اعتقادات در برابر مخالفت شدید است.

حتما بخوانید » نقد و داستان کامل فیلم فارست گامپ

از امروزتون لذت ببرید. دم رو غنیمت بشمرید پسرا، فوق‌العاده زندگی کنید.

ویپلش (Whiplash)

فیلم ویپلش

  • کارگردان: دیمین شزل
  • ستارگان: مایلز تلر، جی کی سیمونز، پل ریزر
  • محصول: ۲۰۱۴
  • امتیاز راتن تویتوز: ۹۴ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۵ از ۱۰

این فیلم داستان یک درامر با استعداد و با اعتماد به نفس است که رویای خود را برای تبدیل شدن به یک موزیسین ماهر دنبال می‌کند. اندرو نایمان تحت نظر بهترین معلم و رهبر ارکستر، ترنس فلچر، در هنرستان معتبر موسیقی آموزش می‌بیند. در ابتدا به نظر می‌رسد که فلچر در تعلیم درامر جوان موفق است و افتخار طبل زدن با گروه خود را به او اعطا می‌کند. با این حال، راه موفقیت به این سادگی نیست و پیچ و تاب‌های زیادی در مسیر رسیدن به این هدف وجود دارد که رابطه‌ی بین معلم و شاگردش را شکل می‌دهد. این داستان پیروزی بر شدیدترین ناملایمات زندگی و قدرت باور است.

حتما بخوانید » 33 فیلم معمایی که ذهن شما را ساعت‌ها درگیر خود می‌کند

من اینجام تا مردم رو به فراتر از انتظارشون سوق بدم. معتقدم که این یه ضرورت مطلقه. در غیر این صورت، ما جهان رو از لویی آرمسترانگ‌ها و چارلی پارکرهای بعدی محروم می‌کنیم.

بیلی الیوت (Billy Elliot)

فیلم بیلی الیوت

  • کارگردان: استیون دالدری
  • بازیگران: جیمی بل، جولی والترز،  جری لوئیس
  • محصول: ۲۰۰۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۵ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۷ از ۱۰

الیوت دانش‌آموزی است که نه تنها از طرف خانواده بلکه به طور کلی از طرف جامعه تحت فشار است تا حتما آنطوری باشد که به طور معمول از یک پسر/ مرد انتظار می‌رود. در حالی که پدرش عاشق ورزش بوکس است، او هیچ وقت برای شیفتگی الیوت به باله وقت ندارد و معتقد است که پسرش حتی نباید فکر چنین رقصی را در سرش بپروراند. الیوت حتی در مواجهه با تمسخر و انتقاد از جانب عزیزترین افراد زندگی‌اش هم به آرزوهای خود ادامه می‌دهد. او یک ماجراجوی سرسخت و پر از عزم و اراده است. این یک فیلم در مورد رهایی از محدودیت‌های اعمال شده توسط جامعه و انتخاب مسیر زندگی به دست خود است.

فیلم الهام‌بخش

حتما بخوانید » بهترین فیلم های کمدی جهان 52 فیلم برتر کمدی

استاد راهنما: موقع رقصیدن چه حسی بهت دست می‌ده؟

بیلی: نمی‌دونم. یجورایی احساس خوبی داره. یجورایی سخته، اما وقتی که من شروع به انجامش می‌کنم … دوسش دارم، همه چیز را فراموش می‌کنم. و … یه جورایی همه چیز ناپدید می‌شه. انگار یه تغییری تو کل بدنم احساس می‌کنم. انگار یه آتیش کل بدنم رو فرا می‌گیره. من اونجا مثل یه پرنده پرواز می‌کنم، مثل برق. آره، مثل برق.

گرگ وال‌استریت (The Wolf Of Wall Street)

فیلم گرگ وال استریت

  • کارگردان: مارتین اسکورسیزی
  • ستارگان: لئوناردو دیکاپریو، جونا هیل، متیو مک‌کانهی
  • محصول: ۲۰۱۳
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۷۷ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۲ از ۱۰

زندگی در رویا می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد. برای سهامدار جوان جوردن بلفورت، پول، مواد مخدر و سرگرمی‌های بدون پایان است که باعث می‌شود احساس موفقیت کند. این فیلم براساس داستان واقعی بلفورت ساخته شده است، كه از بالاترین سطح موفقیت تا پایین‌ترین سطح شکست را پشت سر گذاشت. این فیلم به معنای واقعی موفقیت و اولویت‌های زندگی را به تصویر می‌کشد.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های عاشقانه ایرانی و خارجی 59 فیلم برتر عاطفی

تنها چیزی که بین تو و هدفت وایساده داستان مزخرفیه که مدام به خودت می‌گی چرا نمی‌تونی بهش برسی.

میلیونر زاغه نشین (Slumdog Millionaire)

فیلم میلیونر زاغه نشین

  • کارگردان: دنی بویل
  • ستارگان: دو پتل، سوراب شوکلا
  • محصول: ۲۰۰۸
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۲ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم : ۸ از ۱۰

میلیونر زاغه‌نشین ما را به سفر جالب زندگی پسر جوانی به نام جمال مالک، از زندگی ناامیدکننده‌ی محله‌ی فقیر نشین هند به برنامه‌ی تلویزیونی «چه کسی می‌خواهد میلیونر شود» می‌برد. او نزدیک به بردن جایزه‌ی برتر ۲۰ میلیون روپیه‌ای است و یک روز فرصت دارد آماده شود، اما توسط یک افسر پلیس که در دانش او شک دارد و او را به تقلب متهم می‌کند تحت تعقیب قرار می‌گیرد. پسری فقیر و بدون آینده چگونه می‌تواند چیزی بیش از جوانان تحصیل کرده بداند؟ میلیونر زاغه‌نشین یک داستان الهام‌بخش از بقا، ایمان قوی و پیروزی است.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های جهان که شما را پای تلویزیون میخکوب می‌کنند 2021

جای زخم اثبات یه زخم بهبود یافتست.

در جست و جوی خوشبختی (The Pursuit Of Happiness)

فیلم در جست و جوی خوشبختی

  • کارگردان: گابریل موچینو
  • بازیگران: ویل اسمیت، جیدن اسمیت، تندی نیوتون
  • محصول: ۲۰۰۶
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۶۷ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸ از ۱۰

این فیلم داستان کریس گارنر را روایت می‌کند که یک سال با پسر کوچک پنج ساله‌اش در خیابان زندگی کرد. در حالی که گارنر در تلاش برای یافتن یک کار خوب است، همسرش او و پسرش را به دنبال زندگی بهتر ترک می‌کند. کریس با چشم‌انداز دریافت یک شغل در آینده موفق به دریافت کار بدون مزد در یک شرکت معتبر می‌شود. به دلیل کمبود درآمد، او و پسرش بی‌خانمان میشوند. با وجود اوضاع دلخراشی که در آن قرار دارد، کریس همچنان پدری دوست‌داشتنی و الهام‌بخش است. او از تسلیم در برابر بی‌عدالتی‌های روزمره‌ای که با آن روبرو است امتناع می‌ورزد و هر کاری از دستش بر می‌آید برای ایجاد آینده‌ی بهتر برای پسرش انجام می‌دهد.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های جنگی تاریخ سینما 63 فیلم برتر 2021

تو یه رویا دیدی. باید ازش محافظت کنی. مردم بهت می‌گن تو نمی‌تونی اون کار رو انجام بدی چون خودشون نمی‌تونن. اگه چیزی رو بخوای، بدستش میاری.

۵۰/۵۰

فیلم 50/50

  • کارگردان: جاناتان لوین
  • ستارگان: جوزف گوردون لویت، ست روگان، آنا کندریک
  • محصول: ۲۰۱۱
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۴ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۷ از ۱۰

یک جوان بیست و یک ساله با تشخیص سرطان بدخیم، شرایط سختی را متحمل می‌شود. چگونه یک جوان معمولی با چنین بیماری مهلکی برخورد می‌کند؟ این کمدی مالیخولیایی در مورد مبارزه با بیماری‌های سخت در جوانی از یک داستان واقعی الهام گرفته است. موضوع فیلم جدی است اما دقیقا مانند اسمش ۵۰/ ۵۰ کمدی و الهام‌بخش هم هست.

حتما بخوانید »بهترین فیلم های دنیا 111 فیلم پرطرفدار براساس نقد و امتیازات

تو نمی‌تونی وضعیتت رو تغییر بدی. تنها چیزی که می‌تونی تغییرش بدی، روش برخوردت با اون وضعیته.

هفت پوند (Seven Pounds)

فیلم هفت پوند

  • کارگردان: گابریل موچینو
  • ستارگان: ویل اسمیت، روزاریو داوسون، وودی هرلسون
  • محصول: ۲۰۰۸
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۲۷ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۷ از ۱۰

بن توماس، مأمور IRS تصمیم می‌گیرد با تغییر کامل زندگی هفت غریبه که در یک موقعیت بحرانی قرار دارند، کفاره‌ی گناهان خود را بپردازد. بن، مردی با گذشته‌ای مرموز، در تلاش است تا با برخی از روش‌های غیرمعمول به رستگاری برسد. با این حال، با کمال تعجب او عاشق یکی از افرادی می‌شود که می‌خواهد به آن‌ها کمک کند و خوش‌بینی او برای همیشه نگاهش به جهان را تغییر خواهد داد.

حتما بخوانید » آموزش اضافه کردن صدا به فیلم و کلیپ در اندروید و IOS

امیلی: چرا احساس می‌کنم واقعا لطف بزرگی به من می‌کنی؟

بن: چون من احساس می‌کنم که تو واقعا لیاقتش رو داری.

زندگی پی (Life Of Pi)

فیلم زندگی پی

  • کارگردان: آنگ لی
  • ستارگان: سورج شارما، عرفان خان
  • محصول: ۲۰۱۲
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۷ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۹ از ۱۰

خانواده‌ی پی پتل جوان تصمیم می‌گیرند هند را ترک کنند و در جستجوی زندگی بهتر به کانادا بروند. از آنجا که اتفاقا تجارت خانوادگی‌شان مدیریت یک باغ وحش است، آن‌ها در سفر خود از طریق دریا به دنیای جدید، مجموعه‌ای از حیوانات را با خود می‌برند. با این وجود طوفانی غیر منتظره کشتی باری آن‌ها را غرق می‌کند. تنها بازماندگان این حادثه پی، چند حیوان و یک ببر بنگال به نام ریچارد پارکر است. مرد جوان سفری طولانی و پر از ماجراجویی را تجربه می‌کند، در طی آن برای زنده ماندن از آنچه سرنوشت در سر راه او قرار می‌دهد، مرد می‌شود.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های کمدی ایرانی 33 فیلم پرطرفدار که شما را در خنده غرق می‌کنند

پی پاتل بالغ: ایمان مثل یه خونست که اتاق‌های زیادی داره.

نویسنده: اما هیچ جای تردیدی نیست؟

پی پتل بالغ: اوه، در هر اتاق شک لازمه که باشه، ایمان هر کسی رو زنده نگه می‌داره. از این گذشته، تا وقتی که آزمایش نشی، نمی‌تونی قدرت ایمانت رو بسنجی.

جنگجوی صلح‌طلب (The Peaceful Warrior)

فیلم جنگجوی صلح طلب

  • کارگردان: ویکتور سالوا
  • ستارگان: اسکات مک‌کلوویتس، نیک نولتی
  • محصول: ۲۰۰۶
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۲۵ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۳ از ۱۰

این یک فیلم در مورد یک ورزشکار موفق است که دچار تراژدی می‌شود که زندگی‌اش را تغییر می‌دهد و باعث می‌شود او با شیاطین درون خودش مبارزه کند. آسیب فلج کننده‌ای که شخصیت اصلی آن، دن میلمن متحمل شده است، بر دید او نسبت به جهان تاثیر می‌گذارد. به لطف ملاقات با یک غریبه‌ی مرموز، او راهی پیدا می‌کند تا زندگی خود را به مسیر درستی برگرداند. این فیلم بیانگر این واقعیت است که بزرگترین مبارزات و آزمایشات زندگی در ذهن خود ما جریان دارد و هر آنچه در زندگی ما اتفاق می‌افتد تنها به همین دلیل است. داستان بر اساس زندگی واقعی و پرفروش‌ترین کتاب خاطرات قهرمان اصلی آن ساخته شده است.

حتما بخوانید » 10 فیلم پرجستجوی گوگل در سال 2020 ؛ مردم دنیا بیشتر به‌دنبال چه فیلم‌هایی بوده‌اند؟

مسیر سفر همون چیزیه که باعث خوشبختی ما می‌شه نه مقصد.

به دیگری نیکی کن (Pay It Forward)

فیلم به دیگری نیکی کن

  • کارگردان: میمی لیدر
  • ستارگان: کوین اسپیسی، هلن هانت، جوئل آزمنت
  • محصول: ۲۰۰۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۴۰ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۱ از ۱۰۰

ترور هفت ساله در مدرسه وظیفه‌ی جالبی را بر عهده می‌گیرد، یعنی ایده‌پردازی درباره‌ی چگونگی بهبود جهان. او روشی را ارائه می‌دهد که به موجب آن وقتی از کار پسندیده‌ای بهره‌مند می‌شویم، باید برای سه نفر دیگر هم یک کار خوب انجام دهیم. ترور طرح خود را عملی می‌کند، اما از نتایج راضی نیست. آیا یک ایده می‌تواند تمام بشریت را نجات دهد؟ آیا واقعا دنیا می‌تواند مکان بهتری شود؟ فیلم به دیگری نیکی کن این ایده را بررسی می‌کند که یک کار ساده برای کمک به دیگران می‌تواند تاثیر بسزایی در زندگی بخش بزرگی از انسان‌ها داشته باشد.

من فکر می‌کنم بعضی از افراد خیلی ترسیدند، یا یه حس مشابه این. حدس می‌زنم تغییر برای افرادی که به یه چیزایی عادت دارن سخته، حتی اگه این عادت بد باشه. چون اونا یه جورایی تسلیم می‌شن. وقتی هم که اون کار بد رو می‌کنن، به همه آسیب می‌رسونن.

حتما بخوانید » فیلم ترسناک 35 فیلم ترسناک برتر جهان در تمام دوران

وحشی (Wild)

فیلم وحشی

  • کارگردان: ژان مارک ولی
  • ستارگان: ریس ویترسپون، گبی هافمن
  • محصول: ۲۰۱۴
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۰ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۱ از ۱۰

فیلم وحشی علاوه بر اینکه که در مورد طبیعتی چشم‌نواز و بکر است، داستان نبرد یک زن جوان علیه خودش را نیز روایت می‌کند. چریل مادر خود را به علت سرطان از دست می‌دهد و متوجه می‌شود که ازدواجش از هم پاشیده است، و به مواد مخدر روی می‌آورد. در آخر او به جایی می‌رسد که می‌فهمد چیزی باید تغییر کند، بنابراین خودش را در یک آزمون استقامت سخت قرار می‌دهد. او تصمیم می‌گیرد در طولانی‌ترین مسیر کوهستانی در سراسر آمریکا – مسیر پاسیفیک کرست – که از صحرای موس تا واشنگتن امتداد دارد، به یک سفر با پای پیاده برود. او این وظیفه‌ی هولناک را به تنهایی و بدون اینکه قبلا تجربه‌ی چنین سفری را داشته باشد، به عهده می‌گیرد. در طول مسافت بیش از ۱۰۰۰ مایلی، او درد، ترس، تنهایی و خستگی را تجربه می‌کند، اما بیش از آنچه در طول راه از دست می‌دهد، بدست می‌آورد.

مامانم همیشه چیزی می‌گفت که منو دیوونه می‌کرد. طلوع و غروب خورشید اتفاقیه که هر روز میوفته و می‌تونی برای دیدنش اونجا باشی. می‌تونی خودت رو تو مسیر زیبایی قرار بدی.

فیلم های بسیار زیاد دیگری با داستان‌های الهام‌بخش وجود دارند، مانند فارست گامپ، تایتان‌ها و … ما معتقدیم که تماشای داستان‌های غالبا احساسی که روی صفحه‌ی نقره‌ای ظاهر می‌شوند می‌تواند شما را تحریک کند و باعث انگیزه‌تان شود. با این حال، داستان به همین جا ختم نمی‌شود. هر یک از ما یک داستان منحصر به فرد و متفاوت برای گفتن داریم، و تنها چون از آن یک فیلم نمی‌سازند به این معنی نیست که نمی‌تواند الهام‌بخش باشد. اگر فیلمی که برای شما بسیار تاثیرگذار بود در این لیست نیست، می‌توانید نام آن را برایمان بنویسید.

حتما بخوانید » بهترین فیلم انیمیشن گلدن گلوب به پیش‌بینی ورایتی 2021

منبع » lottoland

 
برچسب‌ها: الهام‌بخش ,

موضوعات مرتبط: معرفی فیلم سریال مستند , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


فیلم ترسناک 35 فیلم ترسناک برتر جهان در تمام دوران
جمعه 8 اسفند 1399 ساعت 1:1 | بازدید : 386 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

بهترین فیلم های ترسناک کدام فیلم ها هستند؟ در لیست بهترین فیلم های ترسناک کدام فیلم های ترسناک قرار دارند؟ برترین فیلم ترسناک از نظر بینندگان کدام فیلم ترسناک است؟ بهترین فیلم های ترسناک براساس آمار کدام فیلم ها هستند؟

در ادامه پاسخی جامع به این سوالات خواهیم داد.

عمر فیلم‌های ترسناک به بیش از یک قرن می‌رسد؛ مجموعه‌ای از آثار سینمایی که ایجاد ترس و وحشت در مخاطب را وسیله‌ای برای سرگرمی و ایجاد تأثر احساسی در بینندگان قرار می‌دهند. آثار این ژانر که در ابتدای کار خود از نظر محتوایی الهام‌گرفته از نویسندگانی چون ادگار آلن پو، برام استوکر و مری شلی بودند به تدریج جایگاه خود را مستحکم ساختند و یکی از محبوب‌ترین ژانرهای سینمایی را تشکیل دادند.

در ژانر وحشت عموما شاهد به‌کارگیری مضامین خیال‌پردازانه، ماورایی، فراطبیعی و عناصر دلهره‌آور هستیم. فیلم‌های ترسناک کابوس‌های مشترک انسانی را به‌عنوان موضوعات مرکزی خود قرار می‌دهند و موجوداتی چون اشباح، خون‌آشام‌ها، شیاطین، جن‌ها، زامبی‌ها، قاتلین سریالی و امثال آن‌ها شخصیت‌های شرور این آثار را تشکیل می‌دهند.

برای انتخاب بهترین فیلم‌های ترسناک جهان باید به حوزه‌های مختلف آثار ژانر وحشت توجه کرد. ژانر وحشت طیف وسیعی از فیلم‌ها را در برمی‌گیرد؛ از فیلم‌های وحشت جسمی، اسلشر و فیلم‌های ترسناک ماورایی تا فیلم‌های ترسناک روانشناختی، آثار تخیلی ژانر وحشت و بسیاری حوزه‌های دیگر. در این مقاله از مجله اینترنتی ماهتوتا تلاش کرده‌ایم با در نظر گرفتن این تنوع، بهترین فیلم‌های ترسناک سینمای جهان در تمام دوران را انتخاب کنیم.

درخشش (The Shining)

پوستر فیلم درخشش

  • بازیگران: Jack Nicholson, Shelley Duvall
  • کارگردان: Stanley Kubrick
  • ژانر: Thriller, Horror
  • سال ساخت: ۱۹۸۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۶۶

درخشش یکی از مشهورترین فیلم‌های ترسناک تاریخ سینما، تنها اثر کوبریک در ژانر وحشت است که بر اساس رمانی از استیون کینگ ساخته شده است.

فیلم داستان نویسنده‌ای را روایت می‌کند که در یک زمستان سخت به‌عنوان سرایدار با خانواده‌اش در هتلی اقامت می‌کند که خالی از سکنه است؛ این فضا قرار است آرامش و فرصتی برای نویسنده فراهم کند که کتابش را بنویسد اما به جای آن فضایی ترسناک و وهم‌آلود ایجاد می‌کند.

گرچه ترس در فیلم درخشش بیشتر جنبه ذهنی دارد و از فضای اسرارآمیز هتل منتقل می‌شود اما فیلم در دوره خود جلوه‌های بصری ؤوثری نیز به کار گرفته است.

کشتار با اره‌برقی در تگزاس (The Texas Chain Saw Massacre)

پوستر فیلم کشتار با اره برقی در تگزاس

  • بازیگران: Edwin Neal, Marilyn Burns
  • کارگردان: Tobe Hooper
  • ژانر: Mystery, Thriller, Horror
  • سال ساخت: ۱۹۷۴
  • امتیاز متاکریتیک: ۷۵

دهه ۱۹۷۰ تأثیر چشمگیری بر فیلم‌های ترسناک داشت و تصویر این آثار را در ذهن مخاطب به کلی تغییر داد؛ در این فرایند یکی از فیلم‌های مؤثر این دهه کشتار با اره‌برقی در تگزاس، ساخته توبی هوپر بود.

این فیلم اسلشر روایت یک گروه دوستی است که به تگزاس سفر می‌کنند و در چنگال یک خانواده روان‌پریش آدم‌خوار گرفتار می‌شوند. گرچه فیلم در دوره خود به دلیل خشونت فراوان با انتقادات بسیاری مواجه شد اما در حال حاضر در اغلب فهرست‌ها از آثار برتر ژانر وحشت حضور دارد و در میان بهترین فیلم‌های ترسناک قرار دارد که تا به حال ساخته شده‌اند.

بچه‌ی رزماری (Rosemary’s Baby)

پوستر فیلم بچه‌ی رزماری

  • بازیگران: John Cassavetes, Mia Farrow
  • کارگردان: Roman Polanski
  • ژانر: Drama, Horror
  • سال ساخت: ۱۹۶۸
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۶

فیلم سینمایی بچه‌ی رزماری از مشهورترین آثار رومن پولانسکی کارگردان مطرح لهستانی درباره یک زوج جوان است که در همسایگی یک زوج مسن زندگی می‌کنند.

در حالی که رزماری باردار شده و عجیب و غریب‌ترین اتفاقات ممکن در اطراف او در حال وقوع است همسرش نگرانی‌های او را بی‌پایه و اساس می‌داند.

فیلم یک شاهکار مسلم و بی‌بدیل در حوزه آثار وحشت روان‌شناختی است که با گذر زمان از قدرت و تازگی‌اش کم نشده است.

جن‌گیر (The Exorcist)

پوستر فیلم جن گیر

  • بازیگران: Ellen Burstyn, Linda Blair, Max von Sydow
  • کارگردان: William Friedkin
  • ژانر: Drama, Thriller, Horror
  • سال ساخت: ۱۹۷۳
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۱

تقریبا نیم قرن پس از اکران، باید جن‌گیر را هنوز یکی از ترسناک‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما در نظر گرفت. شاید مهم‌ترین دلیلی که فیلم را چنین ماندگار کرد تضاد عمیقی بود که میان دختری معصوم و اهریمن پلیدی است که روح او را تسخیر کرده است.

یکی از شناخته‌شده‌ترین و مشهورترین آثار ژانر وحشت که توسط ویلیام فریدکین کارگردانی شده است فضایی فراطبیعی دارد و داستان دختری است که دچار تشنج و بیماری شده؛ بعد از بی‌نتیجه بودن درمان‌های معمول مشخص می‌شود شیطان بدن دختر را تسخیر کرده است.

هالووین (Halloween)

پوستر فیلم هالووین

  • بازیگران: Donald Pleasence, Jamie Lee Curtis, Tony Moran
  • کارگردان: John Carpenter
  • ژانر: Thriller, Horror
  • سال ساخت: ۱۹۷۸
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۷

هالووین ساخته جان کارپنتر اولین قسمت از مجموعه‌ای است که در سال‌های بعد به دلیل موفقیت فیلم نخست مجموعه ادامه یافت.

هالووین که در عین حال اثری بسیار پرفروش در میان فیلم‌های مستقل بود درباره مردی روان‌پریش است که چند روز پیش از جشن هالووین از زندان گریخته است؛ این جوان هنگامی که کودک بوده در شب هالووین خواهرش را تا حد مرگ با چاقو سلاخی کرده است.

محبوبیت هالووین و تأثیرگذاری آن در میان اسلشرهای آمریکایی به حدی بود که تا به امروز در این مجموعه ۱۱ فیلم ساخته شده و دو فیلم دیگر نیز در حال تولید است.

روانی (Psycho)

پوستر فیلم روانی

  • بازیگران: Anthony Perkins, Janet Leigh
  • کارگردان: Alfred Hitchcock
  • ژانر: Mystery, Thriller, Horror
  • سال ساخت: ۱۹۶۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۷

روانی را باید به نوعی یک مبدأ سینمایی در نظر گرفت. نقطه‌ای که سینما را به پیش و پس از خود تقسیم می‌کند و از جمله نقاط درخشان کارنامه یکی از بزرگترین اساتید تاریخ سینما یعنی آلفرد هیچکاک است.

فیلم که هم‌زمان ترس، غافلگیری و تعلیق را با هم ترکیب کرده نشان می‌دهد سبک هیچکاک تا چه حد یگانه و غیرقابل تقلید است. روانی داستان زن جوانی را بازگو می‌کند که پس از یک دزدی در یک اقامتگاه شب را سپری می‌کند؛ اقامتگاهی که نورمن بیتس مردی از نظر روانی نامتعادل به اداره آن می‌پردازده.

جالب توجه است که روانی در هنگام اکران نظرات متفاوتی دریافت کرد و نگاه منتقدان به آن یکسره تحسین‌برانگیز نبود اما پس از اکران و با توجه به فروش چشمگیر فیلم نظرات تغییر کرد. فیلم که اثری کم‌بودجه بود با هزینه‌ای کمتر از یک میلیون دلار ساخته شد و چندده برابر این هزینه فروخت.

این در حالی است که چند فیلم قبلی هیچکاک چندین برابر بودجه تولید داشتند و هیچ‌کدام حتی به میزان فروش فیلم روانی نزدیک هم نشدند. روانی به حدی پرفروش بود که در میان چند فیلم برتر باکس آفیس در سال ۱۹۶۰ قرار گرفت.

چشمان بدون چهره (Eyes Without a Face)

پوستر فیلم چشمان بدون چهره

  • بازیگران: Pierre Brasseur, Édith Scob, Alida Valli, Juliette Mayniel
  • کارگردان: Georges Franju
  • ژانر: Drama, Mystery, Thriller, Horror
  • سال ساخت: ۱۹۶۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۰

چشمان بدون چهره روایتگر داستان جراحی است که باعث حادثه‌ای شده که در آن دخترش شکل قبلی صورت خود را از دست داده و پدر که خود را بابت این حادثه شماتت می‌کند به شکلی وسواس‌گونه قصد دارد صورت و چشمان خاصی که دختر پیش از تصادف داشته را به او بازگرداند.

این فیلم اروپایی که محصول مشترک فرانسه و ایتالیا است هنگام اکران جنجال‌ها و انتقاداتی را در پی داشت. گفته شد که تعدادی از تماشاگران فیلم هنگام دیدن بعضی صحنه‌ها از حال رفته‌اند و همین موضوع هم باعث سانسور بعضی صحنه‌ها در اکران‌های دیگر فیلم به‌ویژه در نمایش آن در ایالات متحده شد.

چشمان بدون چهره دومین فیلم بلند داستانی است که ژرژ فرانژو کارگردانی کرد. او پیش‌تر به‌عنوان مستندساز و تولیدکننده فیلم‌های کوتاه شناخته می‌شد.

موجود (The Thing)

پوستر فیلم موجود

  • بازیگران: Keith David, Kurt Russell, Richard Masur, Wilford Brimley
  • کارگردان: John Carpenter
  • ژانر: Sci-Fi, Mystery, Horror
  • سال ساخت: ۱۹۸۲
  • امتیاز متاکریتیک: ۵۷

فیلم سینمایی موجود دومین فیلمی است که از جان کارپنتر  کارگردان آثار ترسناک و علمی-تخیلی در این لیست حضور دارد.

فیلم که اثری ترسناک و تخیلی درباره‌ی نوعی موجود فضایی است که در بدن موجودات دیگر خانه می‌کند و در آن زیستی انگلی دارد. هنگامی که حضور این موجود لو برود تغییر کرده و قربانیان او نیز دچار تغییر شکل می‌شوند.

طبیعتا چنین وضعیتی باعث می‌شود افراد گروهی که در حال تحقیق درباره این موجود عجیب و غریب‌اند حتی به یکدیگر نیز شک کنند و اعتماد غیرممکن شود.

پارانویا، ترس،‌ انزوا در فیلم سینمایی موجود به شکلی تمام‌عیار خود را پیش چشم می‌کشد و به حدی از کمال می‌رسد که در آثار کمتر فیلم‌سازی پیش از این به چشم خورده است.

بیگانه (Alien)

پوستر فیلم بیگانه

  • بازیگران: John Hurt, Sigourney Weaver, Tom Skerritt
  • کارگردان: Ridley Scott
  • ژانر: Sci-Fi, Thriller, Horror
  • سال ساخت: ۱۹۷۹
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۹

فیلم سینمایی بیگانه را ریدلی اسکات کارگردانی کرده است؛ اسکات به خاطر ساخت آثاری چون بلید رانر، تلما و لوییز و گلادیاتور شهرت دارد.

بیگانه که یک اثر ترسناک علمی-تخیلی است اولین قسمت از یک مجموعه پربار بود که در سال‌های آتی در سینما و تلویزیون پی گرفته شد.

فیلم روایتگر ماجرای بازگشت یک سفینه به سوی زمین است که در راه با پیام کمکی روبه‌رو می‌شود که از سوی سیاره‌ای دیگر فرستاده شده است.

شب مردگان زنده (Night of the Living Dead)

پوستر فیلم شب مردگان زنده

  • بازیگران: Duane Jones, Judith O’Dea
  • کارگردان: George A. Romero
  • ژانر: Horror
  • سال ساخت: ۱۹۶۸
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۹

این اثر مستقل به کارگردانی جرج رومرو فیلمی شاخص در ژانر خود است که به اعتراف بسیاری از کارشناسان به تنهایی جریان فیلم‌های زامبی مدرن را به راه انداخت.

فیلم جلوه‌های ویژه‌ ساده‌ای دارد و از بازیگرهای حرفه‌ای استفاده نکرده است؛ همین موضوع باعث نوعی تأثیر رئالیستی روی فیلم شده که در مجموع در خدمت آن عمل کرده است.

شب مردگان زنده چندین دنباله و بازسازی داشته که از جمله آن‌ها می‌توان به بازسازی در سال ۱۹۹۰ توسط تام ساوینی اشاره کرد.

مرد حصیری (The Wicker Man)

پوستر فیلم مرد حصیری

  • بازیگران: Edward Woodward, Christopher Lee, Diane Cilento
  • کارگردان: Robin Hardy
  • ژانر: Mystery, Thriller, Horror
  • سال ساخت: ۱۹۷۳
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۷

مرد حصیری (The Wicker Man) یکی از فیلم کالت‌های معروف و یکی از پرنفوذترین و بهترین فیلم‌های ترسناکی است که تا به حال ساخته شده. دامنه این نفوذ به آنجا می‌رسد که برخی آن را همشهری کین ِ فیلم‌های ترسناک می‌نامند.

فیلم درباره‌ی افسر پلیسی است که در جستجوی یک دختر گمشده به جزیره‌ای در اسکاتلند آمده. موسیقی در فضا و اتمسفر وهم‌انگیز و خاص فیلم به شکلی کامل و بی‌نقص استفاده شده است. موسیقی فیلم مرد حصیری که بخش‌هایی از آن تحت تأثیر موسیقی بومی نیز هست با روح و روان مخاطبان فیلم بازی می‌کند؛ در واقع عمده موفقیت موسیقی در مرد حصیری تحت تأثیر ایجاد احساسات متناقضی است که در ما بیدار می‌کند.

موسیقی در ابتدا نوعی خوشی و شعف ایجاد می‌کند، اما در درونش رگه‌هایی از ترس و تردید وجود دارد که مخاطب را نسبت به همدلی با این خوشی ظاهری بدبین می‌سازد. در ادامه و با رسیدن به گره‌گشایی نهایی فیلم، تازه دلیل آن عدم همدلی و اعتماد به شور و نشاط درون موسیقی، مشخص می‌شود.

به نظر می‌رسد مرد حصیری کاملا در ایجاد این احساسات دوگانه در مخاطب توانمند بوده است. در واقع یکی از کلیدی‌ترین ویژگی‌های فیلم شکل واژگون‌کردن انتظارات مخاطب است؛ آنچه هم در سطح روایی و محتوایی و هم در سطح فرمی به خوبی جریان دارد.

مرد حصیری در سال ۲۰۰۶ توسط نیل لابیت بازسازی شد اما سوای بازی خوب نیکلاس کیج تقریبا از هیچ زاویه‌ی دیگری با فیلم اصلی قابل مقایسه نبود و نتوانست موفقیت‌های اثر اولیه را تکرار کند.

طالع نحس (The Omen)

پوستر فیلم طالع نحس

  • بازیگران: Gregory Peck, Lee Remick, Harvey Stephens
  • کارگردان: Richard Donner
  • ژانر: Horror
  • سال ساخت: ۱۹۷۶
  • امتیاز متاکریتیک: ۶۲

فیلم سینمایی طالع نحس یک فیلم ترسناک با موضوع فراطبیعی است که در میان ترسناک‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما جایگاه مستحکمی را به خود اختصاص داده است.

فیلم داستان سیاست‌مداری را روایت می‌کند که پس از مرگ فرزندش در بیمارستان برای شوک‌واردنکردن به همسرش کودک دیگری را به فرزندی می‌پذیرد. کودکی که حضورش به وقایع شوم و عجیبی منجر می‌شود.

طالع نحس اولین قسمت از یک سه‌گانه بود و از زوایای مختلف عملکرد موفقی نشان داد. مجموعه بازیگران توانمند، موسیقی تأثیرگذار، داستان پرکشش و صحنه‌های درگیرکننده و عمیقا ترسناک فیلم به آن جایگاه ویژه‌ای در تاریخ آثار ترسناک بخشیده است.

قرمز تیره (Deep Red)

پوستر فیلم قرمز تیره

  • بازیگران: David Hemmings, Daria Nicolodi, Gabriele Lavia
  • کارگردان: Dario Argento
  • ژانر: Mystery, Thriller, Horror
  • سال ساخت: ۱۹۷۵
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۹

فیلم سینمایی قرمز تیره اثر تحسین‌شده داریو آرجنتو از آثار شاخص سینمای «جالو» در ایتالیا است. جالو اشاره به مجموعه‌ای از فیلم‌های سینمایی دارد که در میان آثار ترسناک و معمایی قرار می‌گیرند و عناصری رازآمیز و در عین حال ترسناک (اسلشر، جنایی، وحشت روانشناختی و …) را همراه دارند.

آثار سینمای جالو در دهه ۶۰ رشد یافتند و در دهه هفتاد به اوج محبوبیت رسیدند. آثار این سینما تأثیر چشمگیری بر فیلم‌های اسلشر آمریکایی در سال‌های بعد داشت.

ماریو باوا، داریو آرجنتو و تعداد دیگری از فیلم‌سازان ایتالیایی از جمله کارگردان‌های تأثیرگذار در این جریان سینمایی بودند. در میان فیلم‌های آرجنتو می‌توان به قرمز تیره و «سوسپیریا» اشاره کرد که هر دو از آثار شاخص این کارگردان بودند.

قرمز تیره داستان یک پیانیست و یک روزنامه‌نگار را بازگو می‌کند که پس از مشاهده یک قتل وحشیانه به مجموعه‌ پیچیده‌ای از وقایع تودرتو و رازآلود کشیده می‌شوند.

آزمون بازیگری (Audition)

پوستر فیلم آزمون بازیگری

  • بازیگران: Eihi Shiina, Ryo Ishibashi
  • کارگردان: Takashi Miike
  • ژانر: Drama, Mystery, Thriller, Horror, Romance
  • سال ساخت: ۱۹۹۹
  • امتیاز متاکریتیک: ۶۹

آزمون بازیگری درباره مردی است که همسرش را از دست داده؛ به پیشنهاد دوستش زنان برای آزمون بازیگری دعوت می‌شوند تا مرد بتواند از میان آن‌ها برای خود همسری انتخاب کند.

آزمون بازیگری مشهورترین اثر میکه و از فیلم‌های ترسناک شاخص سینمای ژاپن معاصر است.

فیلم ویژگی‌های جالب توجهی دارد؛ از جمله اینکه اگر بدون شناخت قبلی سراغ تماشای آن بروید شاید تا مدت قابل توجهی از زمان پخش فیلم اساسا متوجه نشوید که به دیدن یک فیلم ترسناک رفته‌اید.

میکه یکی از معروف‌ترین و جنجال‌برانگیزترین فیلم‌سازهای ژاپنی سال‌های اخیر بوده است. او بیش از ۱۰۰ فیلم، پروژه تلویزیونی و ویدیو را کارگردانی کرده و مجموعه آثارش تنوعی مثال‌زدنی دارند.

با این وجود فیلم‌های ترسناک میکه او را به‌عنوان یک فیلم‌ساز شاخص در میان فیلم‌سازان افراطی و جنجالی ژاپن تثبیت کرد. نمایش خشونت‌های عجیب و غریب،‌ به ویژه آنچه در فیلم سال ۱۹۹۹ او یعنی آزمون بازیگری گنجانده شده بود و در میان آزاردهنده‌ترین صحنه‌های تاریخ سینما قرار دارند باعث شهرت او شد. در واقع از همین نقطه به بعد میکه مورد توجه گسترده‌تر جهانی قرار گرفت.

میکه حدود دو سال بعد با «ایچی قاتل» (Ichi the Killer) جایگاه خود را در این حوزه مستحکم‌تر کرد و تا کنون به‌عنوان یکی از کارگردان‌های مهم ژانر وحشت سینمای ژاپن مشغول به فعالیت است. داستان‌های فوق‌العاده خشن میکه، در مسیری سخت و چالش‌برانگیز حرکت می‌کنند و واجد نوعی بیان بصری ویژه هستند.

مگس (The Fly)

پوستر فیلم مگس

  • بازیگران: Geena Davis, Jeff Goldblum
  • کارگردان: David Cronenberg
  • ژانر: Sci-Fi, Thriller, Horror
  • سال ساخت: ۱۹۸۶
  • امتیاز متاکریتیک: ۷۹

فیلم سینمایی مگس یک اثر ترسناک علمی-تخیلی و در میان فیلم‌های زیرگونه وحشت جسمی قرار دارد. این فیلم‌ها وحشت را از طریق نمایش نابودی بدن به مخاطب منتقل می‌کنند.

فیلم درباره دانشمندی است که پس از اشتباه و شکست در یک آزمایش به تدریج به موجودی مگس‌مانند تبدیل می‌شود.

مگس نقطه اوج آثار کراننبرگ در حوزه وحشت جسمی و احتمالا از بهترین فیلم‌های ترسناک این زیرگونه از فیلم‌های ژانر وحشت است.

مگس که از نگاه منتقدان بسیار تحسین‌برانگیز بود توجه گسترده مخاطبان را نیز به خود جلب کرد و موفق شد چندین و چندبرابر بودجه تولید خود در گیشه بفروشد.

نوسفراتو (Nosferatu)

پوستر فیلم نوسفراتو

  • بازیگران: Max Schreck, Alexander Granach, Gustav von Wangenheim
  • کارگردان: Friedrich Wilhelm Murnau
  • ژانر: Fantasy, Horror
  • سال ساخت: ۱۹۲۲
  • امتیاز متاکریتیک:

وقتی قرار باشد فهرستی از آثار برتر ترسناک تاریخ سینما تهیه کنیم باید نگاهی هم به سینمای صامت داشته باشیم. در میان این آثار احتمالا یکی از بهترین فیلم‌های ترسناک انتخابی نوسفراتو خواهد بود.

نوسفراتو که از قدیمی‌ترین فیلم‌های ترسناک تاریخ سینما است اقتباسی غیررسمی بود از کتاب دراکولا نوشته برام استوکر نویسنده ایرلندی.

نوسفراتو اثر بسیار پرنفوذی در ژانر وحشت است و هنوز پس از گذشت حدودا ۱۰۰ سال از زمان ساخت آن چون جواهری در میان آثار سینمای وحشت می‌درخشد.

عروس فرانکنشتاین (Bride of Frankenstein)

پوستر فیلم عروس فرانکنشتاین

  • بازیگران: Boris Karloff, Elsa Lanchester, Colin Clive
  • کارگردان: James Whale
  • ژانر: Sci-Fi, Drama, Horror
  • سال ساخت: ۱۹۳۵
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۵

عروس فرانکنشتاین یکی از قدیمی‌ترین آثار این فهرست است اما نه قدیمی‌ترین فیلم آن. اثری علمی‌-تخیلی و ترسناک که اولین دنباله فیلم «فرانکنشتاین» بود که در سال ۱۹۳۱ ساخته شد.

عروس فرانکنشتاین را باید یکی از بهترین دنباله‌های سینمایی و یکی از بهترین فیلم‌های ترسناک در نظر گرفت که موفق شدند فیلم اصلی را ارتقا دهند و چیزی بر آن بیافزایند.

در عروس فرانکنشتاین دکتر پرتوریوس که یک دانشمند خبیث است از فرانکنشتاین می‌خواهد که یک مخلوق مونث بیافریند تا همدم مخلوق قبلی باشد.

حلقه (Ring)پوستر فیلم حلقه

 

  • بازیگران: Nanako Matsushima, Miki Nakatani, Yûko Takeuchi
  • کارگردان: Hideo Nakata
  • ژانر: Horror, Mystery
  • سال ساخت: ۱۹۹۸
  • امتیاز متاکریتیک:

حلقه یکی از معروف‌ترین فیلم‌های ترسناک چند دهه اخیر جهان و سینمای ژاپن است.

این اثر هیدئو ناکاتا یک موفقیت بزرگ تجاری و هنری بود. فیلم آغازگر مجموعه‌ای از آثار آتی بود و در عین حال بازسازی آمریکایی آن نیز نشان داد تا چه حد محبوب و جذاب بوده است.

یکی از مناقشات همیشگی درباره حلقه این است که نسخه ژاپنی آن باکیفیت‌تر است یا نسخه آمریکایی. بعضی هم به طعنه می‌گویند هر کدام را اول ببینید به نظرتان بهتر می‌رسد.

با این حال گرچه هر دو نسخه فیلم‌های باکیفیتی هستند اما حلقه بر پایه میراث فرهنگی ژاپن شکل گرفته و به همین دلیل هم نسخه ژاپنی به نظر انتخاب مناسب‌تری می‌رسد.

حلقه درباره فیلمی مرموز و عجیب است که قادر است بیننده خود را درست ظرف هفت روز بکشد.

کری (Carrie)

پوستر فیلم کری

  • بازیگران: Amy Irving, John Travolta, Piper Laurie, Sissy Spacek
  • کارگردان: Brian De Palma
  • ژانر: Horror
  • سال ساخت: ۱۹۷۶
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۵

کری به کارگردانی برایان دی پالما از رمانی نوشته استیون کینگ اقتباس شده و یک اثر ترسناک با تم فراطبیعی است.

بهترین فیلم ترسناک

فیلم درباره دانش‌آموزی خجالتی است که قدرت برقراری ارتباطات اجتماعی ندارد و توسط دوستانش آزار می‌بیند. او که قدرتی فراطبیعی دارد تصمیم می‌گیرد از دوستانش انتقام بگیرد.

نزول (The Descent)

پوستر فیلم نزول

  • بازیگران: hauna Macdonald, Natalie Mendoza, Alex Reid
  • کارگردان: Neil Marshall
  • ژانر: Action, Adventure, Drama, Thriller, Horror
  • سال ساخت: ۲۰۰۵
  • امتیاز متاکریتیک: ۷۱

نزول از جمله بهترین فیلم‌های ترسناک سال‌های اخیر است که توجه منتقدانرا به خود جلب کرده است و در عین حال فروش خوبی هم داشت.

فیلم درباره شش زن است که برای تماشای یک غار وارد آن می‌شوند اما به سرعت در می‌یابند که وارد محیطی تودرتو شده‌اند که خلاصی از آن ممکن نیست و موش‌هایی بزرگ شبیه به انسان ممکن است هر لحظه آن‌ها را شکار کنند.

در چنین فضایی است که فیلم عناصر ترسناک و ایجادکننده تعلیق خود را به کار می‌اندازد و همه این‌ها در بستر روابط بین فردی میان زنان که اعتماد خود به یکدیگر را از دست داده و برای جانشان می‌جنگند در جریان است.

رندگان (The Birds)پوستر فیلم نزول

  • بازیگران: Rod Taylor, Tippi Hedren, Jessica Tandy
  • کارگردان: Alfred Hitchcock
  • ژانر: Drama, Horror, Mystery
  • سال ساخت: ۱۹۶۳
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۰

«رندگان را باید در کنار فیلم سینمایی روانی جدی‌ترین فیلم‌ واقعا ترسناک آلفرد هیچکاک به حساب آورد. فیلم داستان در ظاهر ساده‌ای دارد؛ یک شهر ساحلی که در محاصره انواع پرندگان قرار گرفته. هیچ دلیل و منطق خاصی پشت حملات پرندگان نیست؛ یک خشم دیوانه‌وار از سوی طبیعت که خود بر ترسناکی وضعیت می‌افزاید.

فیلمی که تعلیق همیشگی آثار هیچکاک را با جلوه‌های ویژه‌ای که هنوز هم پس از سال‌ها درخور تحسین است آمیخته و ترس را به شیوه‌ای ناب و ویژه به جان مخاطبان می‌اندازد. در واقع پرندگان از ساده‌ترین ترس‌هایی بهره می‌برد که ریشه‌هایش درون هر انسان وجود دارد. پرنده‌های ظاهرا بی‌آزاری که هر روز از کنارشان رد می‌شویم ممکن است ناگهان رفتار عادی و معمول‌‌شان را تغییر دهند و به وحشیانه‌ترین شکل ممکن به سوی ما حمله‌ور شوند.

فیلم‌نامه این اثر ترسناک از داستان کوتاهی به همین نام نوشته دافنه دوموریه اقتباس شده است.

حتما بخوانید » فیلم معمایی

آرواره‌ها (Jaws)

پوستر فیلم آرواره‌ها

  • بازیگران: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss
  • کارگردان: Steven Spielberg
  • ژانر: Adventure, Thriller, Horror
  • سال ساخت: ۱۹۷۵
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۷

آرواره‌ها یکی از بهترین و مشهورترین فیلم‌های استیون اسپیلبرگ بلاک‌باسترساز بزرگ هالیوود در دهه‌های گذشته است. ممکن است این بحث مطرح شود که آرواره‌ها را نمی‌توان در میان فیلم‌های ترسناک طبقه‌بندی کرد. اما از سوی دیگر بسیاری معتقدند فیلمی که می‌تواند شما را از شناکردن بترساند را قطعا باید در میان آثار ترسناک دسته‌بندی کرد.

فیلم اسپیلبرگ هم همچون فیلم پرندگان هیچکاک از ترس‌هایی بهره می‌برد که منبع طبیعی دارند. احتمالا بسیاری از ما از کوسه‌ها می‌ترسیم؛ فکرکردن به آرواره‌های برنده یک کوسه خون‌خوار که می‌تواند اعضای بدن انسان‌ها را در حالی که با شادی و بی‌خیالی در حال شناکردن‌اند از بدن‌شان جدا کند حتی در سطح یک تصور هم بسیار وحشتناک است.

فیلم اسپیلبرگ این وحشت درونی و پیش‌تر موجود را عمیق‌تر و شدید‌تر می‌کند؛ در واقع باید گفت این ترس را کاملا به سطحی دیگر انتقال می‌دهد.

در کنار همه این‌ها آرواره‌ها فیلمی است که استاد سینمای بدنه اصلی کارگردانی کرده. کسی که ترکیب بازی‌گرفتن از هنرپیشه‌ها، جلوه‌های بصری، قصه‌گویی و به تپش‌انداختن قلب مخاطب را خوب بلد است و می‌تواند آنطور که باید هیجان‌زده‌تان کند و بترساندتان.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های عاشقانه

سکوت بره‌ها (The Silence of the Lambs)پوستر فیلم سکوت بره‌ها

  • بازیگران: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Scott Glenn
  • کارگردان: Jonathan Demme
  • ژانر: Horror, Crime, Thriller
  • سال ساخت: ۱۹۹۱
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۵

سکوت بره‌ها را عموما به‌عنوان یک فیلم جنایی می‌شناسند اما به شکل کلی‌تر نمی‌توان از وجوه بسیار پررنگ ترسناک آن غافل بود. بخش مهمی از این حال و هوای ترسناک به دلیل ماجرای قاتل زنجیره‌ای فیلم، بوفالو بیل است.

از طرف دیگر پیش از آن که کاملا با شخصیت مهم دیگر فیلم یعنی دکتر هانیبال لکتر آشنا شویم و به نوعی با او هم‌ذات‌پنداری کنیم، نمی‌توانیم تا حدی جلوی ترس‌مان را نسبت به ابعاد وحشتناک شخصیت عجیب و غریب او بگیریم.

ترس سکوت بره‌ها نوعی ترس روان‌شناختی است که درون لحظات پرتنش فیلم جا خوش کرده است. سکوت بره‌ها داستان یک زن کارآموز اف‌بی‌آی را دنبال می‌کند که با یک روان‌پزشک قاتل گفت‌وگو می‌کند تا بتواند یک پرونده جنایی را از طریق کمک او حل کند.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های جهان

برو بیرون (Get Out)پوستر فیلم برو بیرون

  • بازیگران: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford
  • کارگردان: Jordan Peele
  • ژانر: Horror, Mystery, Thriller
  • سال ساخت: ۲۰۱۷
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۵

برو بیرون یک فیلم ترسناک چندلایه است. فیلمی که به موج جدید آثار ژانر وحشت در سینمای آمریکا تعلق دارد و در سال‌های گذشته سینمای این کشور را تحت تأثیر قرار داده است.

این فیلم جردن پیل که جایزه اسکار بهترین فیلم‌نامه غیراقتباسی را هم تصاحب کرده تریلری هوشمندانه و غیرقابل پیش‌بینی است که در عین به هیجان‌آوردن و ترساندن مخاطبانش در لایه‌های درونی‌تر سؤالات پیچیده‌ای را درباره نژادپرستی و برابری نژادی مطرح می‌کند.

از نکات جالب دیگر فیلم سینمایی برو بیرون استفاده از نوعی فضای کمدی درون فیلم است. برو بیرون به شکل ظریفی شباهت‌های ژانر وحشت و کمدی را پیش چشم می‌آورد و از ترکیب آن‌ها به‌خوبی بهره برده است.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های جنگی

یکشنبه‌ی سیاه (Black Sunday‎)پوستر فیلم یکشنبه سیاه

  • بازیگران: Barbara Steele, John Richardson, Andrea Checchi
  • کارگردان: Mario Bava
  • ژانر: Horror
  • سال ساخت: ۱۹۶۰
  • امتیاز متاکریتیک:  –

فیلم سینمایی یکشنبه‌ی سیاه اولین و احتمالا بهترین فیلم ماریو باوا فیلم‌ساز بزرگ دوره طلایی سینمای وحشت ایتالیا است. اثر باوا ادای دینی است به هیولاهای کلاسیک سینمای جهان و از طرف دیگر از پیشگامان استفاده از نوعی خشونت عریان و وحشیانه که به‌ بخشی جدایی‌ناپذیر از سینمای وحشت ایتالیا تبدیل شد.

یکشنبه‌ی سیاه روایتگر داستان جادوگری است که مرده بوده اما از گور برمی‌خیزد و حال آماده است تا شدیدترین عذاب‌ها و خشونت‌ها را در حق قاتلانش اعمال کند و از آن‌ها انتقام سختی بگیرد. یکشنبه‌ی سیاه که فیلمی سیاه و سفید است یک موفقیت تجاری و هنری در سراسر جهان بود و از آثار مهم ژانر وحشت در ایتالیا و جهان در نظر گرفته می‌شود.

حتما بخوانید » بهترین سریال های کره ای

کابوس در خیابان الم (A Nightmare on Elm Street)پوستر فیلم کابوس در خیابان الم

  • بازیگران: John Saxon, Ronee Blakley, Heather Langenkamp
  • کارگردان: Wes Craven
  • ژانر: Horror
  • سال ساخت: ۱۹۸۴
  • امتیاز متاکریتیک: ۷۶

کابوس در خیابان الم یک فیلم ترسناک از زیرژانر اسلشر است که با انتشارش یک مجموعه سینمایی را آغاز کرد و به باور بسیاری از منتقدان فیلم اول این مجموعه بهترین فیلم آن بود.

فیلم درباره چهار نوجوان است که در یک خیابان در شهری به نام اسپرینگ‌وود زندگی می‌کنند. آن‌ها در گذشته با کودکی در ارتباط بوده‌اند که طی وقایعی کشته می‌شود. حال هر چهار نوجوان خواب روح هیولایی این کودک را می‌بینند که برای کشتن و انتقام‌گرفتن از آن‌ها آمده. ماجرا زمانی ترسناک‌تر می‌شود که رویاها کم‌‌‌‌‌کم رنگ واقعیت به خود می‌گیرند.

یک نکته‌ی فرعی جالب درباره این اثر سینمایی حضور جانی دپ در آن است؛ کابوس در خیابان الم اولین فیلم کارنامه کاری جانی دپ است و او در این فیلم یک نقش فرعی را برعهده دارد.

حتما بخوانید » بهترین سریال‌ کمدی

آدم درست را راه بده (Let the Right One In)پوستر فیلم آدم درست را راه بده

  • بازیگران: Kåre Hedebrant, Lina Leandersson, Per Ragna
  • کارگردان: Tomas Alfredson
  • ژانر: Thriller, Fantasy, Horror
  • سال ساخت: ۲۰۰۸
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۲

این فیلم ترسناک سوئدی هم از جمله آثار سال‌های اخیر ژانر وحشت است که مورد تحسین منتقدان و علاقه‌مندان قرار گرفته‌اند.

فیلم ترسناک

فیلم آدم درست را راه بده اقتباسی است از رمان محبوب جان آیوید لیندکویست به همین نام که یک فیلم ترسناک خون‌آشامی است. داستان این اثر به پسری تحقیرشده و آزاردیده مربوط است که میلش به عشق و انتقام را درون دختری عجیب به نام الی پیدا می‌کند؛ یک خون‌آشام. البته خون‌آشامی که درون بدن یک دختر نوجوان زندانی شده اما روح پیری دارد.

این فیلم ترسناک تحسین‌شده توماس آلفردسن در سال‌های اخیر جای پای خود را در عموم فهرست‌های مربوط به آثار برجسته‌ ترسناک باز کرده و از فیلم‌های مهم ژانر وحشت در سال‌های اخیر است که نباید نادیده‌اش بگذارید.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های کمدی

جادوگر (The Witch‎)پوستر فیلم جادوگر

  • بازیگران: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie
  • کارگردان: Robert Eggers
  • ژانر: Drama, Horror, Mystery
  • سال ساخت: ۲۰۱۵
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۳

جادوگر یک فیلم ترسناک اصطلاحا هنری است که از زمان اکران تا به امروز محل گفت‌وگوهای بسیار علاقه‌مندان به ژانر وحشت بوده است. فیلم که واجد نوعی وحشت ماورایی است اولین ساخته رابرت اگرز است که اخیرا فیلم تحسین‌شده «فانوس دریایی» (The Lighthouse‎) را روی پرده برد.

جادوگر درباره یک خانواده انزواگزیده است که به تدریج متوجه می‌شوند بیرون خانه‌شان نزدیک جنگل چیزی بسیار تیره و ترسناک انتظارشان را می‌کشد. هواداران فیلم درباره این موضوع بحث می‌کنند که آیا فیلم واقعا درباره یک جادوگر است یا استعاره‌ای است از تعصب، ازخودبیگانگی و جدال طبقاتی؟ باید گفت هر دو و زیبایی فیلم هم دقیقا با توجه به همین موضوعات روشن می‌شود.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های دنیا

یک مکان ساکت (A Quiet Place)پوستر فیلم یک مکان ساکت

  • بازیگران: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds
  • کارگردان: John Krasinski
  • ژانر: Sci-Fi, Thriller, Horror
  • سال ساخت: ۲۰۱۸
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۲

یک مکان ساکت از جدیدترین و موفق‌ترین فیلم‌های ترسناک تاریخ سینما است. فیلمی که احتمالا عمده موفقیتش را مدیون ایده خلاقانه‌ای است که بدون اطناب پرداخت شده و امکان تأثیرگذاری بر مخاطب را فراهم می‌آورد.

یک مکان ساکت در فضایی پساآخرالزمانی می‌گذرد و روایتگر داستان خانواده‌ای است که در دورانی زندگی می‌کنند که هیولاهایی حساس به صدا کره زمین را اشغال کرده‌اند. این خانواده باید در سکوت زندگی کنند و اولین و کوچکترین صدا می‌تواند حیات‌شان را به سرعت با خطرناک‌ترین تهدیدها مواجه کند.

یک مکان ساکت تحسین منتقدان را در پی داشت و از نظر تجاری هم یک موفقیت بزرگ بود. فیلم که حدودا ۲۰ برابر بودجه تولیدش فروخت تولیدکنندگانش را تشویق کرد که به سرعت برنامه ساخت یک دنباله را برای این اثر سینمایی در برنامه کاری خود قرار دهند.

بهترین فیلم ترسناک

حتما بخوانید » بهترین سریال‌ ها

۳۰. احضار (The Conjuring)

پوستر فیلم احضار

  • بازیگران: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston
  • کارگردان: James Wan
  • ژانر: Horror, Mystery, Thriller
  • سال ساخت: ۲۰۱۳
  • امتیاز متاکریتیک: ۶۸

فیلم سینمایی احضار یک اثر ترسناک فراطبیعی است که آغازگر یک مجموعه محبوب در ژانر وحشت بود.

داستان فیلم احضار درباره خانواده‌ای است که با پنج دخترشان در یک خانه بزرگ و قدیمی روستایی زندگی می‌کنند؛ آن‌ها به سرعت درمی‌یابند که خانه در تسخیر قدرتی ناشناخته و وحشت‌آور است. برای بررسی این وضعیت دو متخصص مسائل فراطبیعی به نام اد و لورین وارن به خانواده کمک می‌کنند تا فکری به حال نیروی سیاه و مخوف درون خانه بکنند.

فیلم از نظر منتقدان موفق‌ترین فیلم مجموعه بود و از نظر تجاری هم یک موفقیت بزرگ به حساب آمد که مخاطبان بسیاری را به سالن‌های سینما کشاند.

 

حتما بخوانید » 10 فیلم پرجستجوی گوگل

خانه » سبک زندگی

برچسب‌ها: ترسناک ,

موضوعات مرتبط: معرفی فیلم سریال مستند , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


بهترین مستند های 2020 ؛ از آتش‌سوزی بخارست تا اردوی تابستانی پسرها در تگزاس
جمعه 8 اسفند 1399 ساعت 1:59 | بازدید : 315 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

بهترین مستند های 2020  کدام مستند ها هستند؟ بهترین مستند های سال 2020 کدام مستند ها هستند؟در لیست بهترین مستند های سال 2020 کدام مستند ها قرار دارند؟ بهترین مستند های سال 2020 شامل چه مستند هایی میشود؟ بهترین مستند های سال 2020 با داستان‌های جالب و هیجان‌انگیز شامل کدام مستند ها هستند؟

در ادامه پاسخی جامع به این سوالات خواهیم داد،همراه ما باشید.

در سالی که گذشت وقایعی رخ داد که پیش از این رخ دادن آن‌ها حتی در دنیای داستان هم عجیب به نظر می‌رسید. در همین سال، جشنواره‌ها از محدود موقعیت‌هایی که مستندها در آن‌ها دیده می‌شوند، لغو شدند و مستندهایی که منتشر شدند، در هیاهوی فراوان فیلم‌های سینمایی و سریال‌ها، بسیار کمتر از آن چه لایق آن بوده‌اند، دیده شدند.

در لیست زیر نگاهی می‌اندازیم به بهترین مستندهایی که در سال ۲۰۲۰ میلادی منتشر شده‌اند.

همراه مجله اینترنتی ماهتوتا باشید.

مجموعه‌دار (Collective)

مستند کالکتیو

  • کارگردان: الکساندر نانائو
  • نمره‌ی متاکریتیک: ۹۵ از ۱۰۰
  • نمره‌ی راتن تومیتوز: ۹۹ از ۱۰۰

فیلم داستان آتش‌سوزی ساختمانی در بخارست را روایت می‌کند که به دنبال عدم وجود درب‌های اضطراری کافی و عدم رسیدگی درست مسئولین باعث کشته شدن بیست و هفت نفر و زخمی شدن صد و هشتاد نفر دیگر می‌شود و به دنبال همین اتفاق سلسله شورش‌های مردم در شهر بخارست، پایتخت کشور رومانی، آغاز می‌شود.

نانائو در این مستند که دو ساعت طول دارد، هیچ چیز را از قلم نمی‌اندازد. او از مردان مهم دولت تا گروهی روزنامه‌نگار را به تصویر می‌کشد و لایه‌هایی از سیستم مراقبتی و درمانی کشور رومانی را موشکافی می‌کند که باعث شگفت‌زده شدن مخاطب می‌شود. سیستم مراقبتی‌ای که سی و هفت نفر از آن صد و هشتاد نفر زخمی شده از واقعه‌ی آتش‌سوزی را در هفته‌های پس از واقعه به کام مرگ فرستاد.

دوربین نانائو مانند چشم‌های یک عقاب تیزبین به همه جا نظر می‌اندازد و قدم به قدم ما را در طی این تحقیقات که سیستم سلامت رومانی را به رسوایی می‌کشاند به پیش می‌برد. اما آن چه در نهایت کالکتیو بازگو می‌کند تنها به سیستم کشور رومانی ارجاع نمی‌یابد، بلکه آن چه کالکتیو به بحث می‌گذارد، انگشت متهم‌کننده‌ای است که به تمام کشورها و مسئول‌های بی‌لیاقت گرفته شده است.

حتما بخوانید » 10 فیلم پرجستجوی گوگل

همه در: مبارزه برای دموکراسی (All In: The Fight for Democracy)

فیلم همه در: مبارزه‌ای برای دموکراسی

  • کارگردان: لیزا کورتس، لیز گاربوس
  • نمره‌ی راتن تومیتوز: ۱۰۰ از ۱۰۰

فیلم روایت تاریخی‌ای از نابرابری و سرکوب رای‌گیری عادلانه است.

استیسی آبرامز، نماینده‌ی ایالت جورجیا، در ابتدا حضور در این فیلم را رد کرد، اما در نهایت پذیرفت که در نقش خودش وارد فیلم شود.

فیلم دو خط زمانی طولی را روایت می‌کند. یکی از آن‌ها به پایه‌های دموکراسی و شکل‌گیری آن در تاریخ آمریکا یعنی به زمانی که تنها سفیدپوستان ملاک می‌توانستند رای بدهند باز می‌گردد و دیگری به سال ۲۰۱۸ و چگونگی تلاش‌های آبرامز برای رای آوردن در ایالتی که مدت‌ها است برای سرکوب کردن رای‌دهندگان سیاه‌پوست خود شهرت دارد.

کارگردان‌های فیلم داستان نجات یافتن آمریکا از دست کسی که به دنبال نابودی دموکراسی بوده است را روایت می‌کنند، چرا که اگر ایالت جورجیا چنین اتفاقی را از سر نمی‌گذراند، شانس پیروزی جو بایدن در انتخابات بسیار کاهش می‌یافت.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های دنیا

زمان (Time)

فیلم زمان

  • کارگردان: گرت بردلی
  • نمره‌ی متاکریتیک: ۹۱ از ۱۰۰
  • نمره‌ی راتن تومیتوز: ۹۸ از ۱۰۰

فیلم به قصه‌ی سیبیل فاکس ریچاردسون، مادر شش فرزند، می‌پردازد که تلاش می‌کند تا حکم شصت سال زندان همسر خود را از بین ببرد. حکمی که همسرش سه سال و نیم از آن را سپری کرده است.

زمان ترکیبی است از فیلم‌های خانگی تاثیرگذار سیبیل و فیلم‌های سیاه و سفیدی که از تقلای او برای نجات یافتن همسرش تهیه شده‌است.

در سال ۱۹۹۷ سیبیل و همسرش، راب، از روی ناامیدی و بعد از ورشکستگی منجر به عملی می‌شوند که در نهایت به جرم سرقت از بانک آن‌ها را به زندان می‌اندازد. هردوی آن‌ها مسئولیت را به گردن می‌گیرند و اظهار پشیمانی می‌کنند. سیبیل معامله‌ را می‌پذیرد و سه سال و نیم را در زندان می‌گذراند، اما راب به دنبال مشورت حقوقی‌ای اشتباه، معامله را نمی‌پذیرد و در نهایت به شصت سال زندان محکوم می‌شود.

زمان نگاهی انتقادی به سیستم زندان‌های آمریکا دارد و آن‌ها را به برده‌داری محکوم می‌کند، اما برخلاف مستندهای دیگری از این قبیل زمان خودش را بسیار به شخصیت نزدیک می‌کند و در خلق صمیمیت موفق است.

زمان توانسته است از جشنواره فیلم‌های مستقل گاتهام، انجمن منتقدان فیلم لس‌آنجلس، حلقه‌ی منتقدان فیلم نیویورک و انجمن ملی منتقدان فیلم جوایز بهترین فیلم مستند را دریافت کند. هم‌چنین زمان از شانس‌های اصلی کسب جایزه‌‌ی اسکار در رشته‌ی بهترین فیلم مستند است.

حتما بخوانید » بهترین سریال های کره ای

پایگاه پسرها (Boys State)

فیلم پایگاه پسرها

  • کارگردان: جس ماس، آماندا مک‌بین
  • نمره ی متاکریتیک: ۸۴ از ۱۰۰
  • نمره‌ی راتن تومیتوز: ۹۴ از ۱۰۰

چه می‌شود اگر هزار دانش‌آموز پسر دبیرستانی را در مرکز ایالت تگزاس قرنطینه کنید و از آن‌ها بخواهید با دو حزب سیاسی بر خودشان حکومت کنند؟

مستندی که در بعضی لحظه‌ها الهام‌بخش است و در بعضی لحظه‌ها وحشت‌زا.

اگرچه، فیلم اردوی پسران است و از همین جهت نماینده‌ی دموکراسی آمریکایی نیست، اما از آن‌جایی که در گروه دخترها تفاوت‌های نژادی بسیار کمتر بود، گروه پسرها برای بازتاب یافتن انتخاب مناسب‌تری بوده است.

فیلم نمایشی است از دوستی‌های سریع، دشمنی‌های گذرا، شکل‌گیری و قدرت‌گیری احزاب سیاسی و نماینده‌ی کوچکی است از جامعه‌ی سیاسی آمریکا.

پایگاه پسرها توانست از انجمن انتخاب منتقدان، جایزه‌ی بهترین مستند سیاسی سال را در کنار باورپذیرترین سوژه‌ی زنده‌ی سال دریافت کند. هم‌چنین فیلم جایزه‌ی بزرگ هیأت داوران آمریکا را از جشنواره‌ی فیلم ساندنس به دست آورد.

حتما بخوانید » سریال this is us

از میان شب (Through the Night)

فیلم از میان شب

  • کارگردان: لویرا لیمبال
  • نمره‌ی راتن تومیتوز: ۱۰۰ از ۱۰۰

دوربین لیمبال به مدت دوسال مهدکودکی را که به وسیله‌ی یک زن و شوهر اداره می‌شود، نظاره می‌کند. کسانی که خانه‌ی خود را به عنوان ستونی برای حمایت از کودکان و والدین آن‌ها وقف کرده‌اند. والدینی که اکثرا لاتین و سیاه‌پوست‌اند و به دنبال نظام اقتصادی سرمایه‌داری آمریکا بیش از همیشه تحت فشار هستند.

دوربین لیمبال به اعمال کوچک عاشقانه‌ای می‌پردازد که در این مرکز نگهداری، در بیست و چهار ساعت شبانه روز و طی هفت روز هفته، رخ می‌دهد. اعمالی مانند مالیدن کرم نرم کننده به پای کودکان، شانه کردن موهای آن‌ها و به آغوش کشیدن نونهالان خسته و مادران از پا افتاده.

از میان شب فیلمی کوچک اما در عین حال سرشار از محتوا است. روایتی که در زیرمتن خود به اجتماع، سیاست، اقتصاد و همه و همه نقد وارد می‌کند و نگاه مخاطبان خود را بیش از پیش به روی حقایق باز می‌کند.

حتما بخوانید » بهترین انیمیشن های جهان

افشاسازی (Disclosure)

فیلم افشاسازی

  • کارگردان: سم فدر
  • نمره‌ی متاکریتیک: ۸۰ از ۱۰۰
  • نمره‌ی راتن تومیتوز: ۹۸ از ۱۰۰

فیلم نگاهی عمیق می‌اندازد به تصویری که هالیوود از افراد ترنس ساخته است و تاثیر آن بر زندگی این افراد و فرهنگ آمریکا.

فیلم برای نخستین بار در جشنواره‌ی فیلم ساندنس به نمایش در آمد و مدتی بعد از طریق نت‌فلیکس به پخش گسترده رسید.

فیلم نگاهی انتقادی به یک قرن دروغ در هالیوود و جامعه‌ای سرشار از تصورات تعصبی و اشتباه دارد و این نگاه انتقادی خود را از طریق افراد ترنس سرشناسی که در هالیوود فعالیت می‌کنند، به گوش مخاطبان می‌رساند.

افشاسازی علاوه بر این که آن چه گذشته است را مرور می‌کند به آن چه باید اتفاق بیافتد هم می‌پردازد.

فیلم یک پدیده‌ی اجتماعی را به بهترین شکل پرداخت می‌کند و تمام جوانب مثبت و منفی راست‌گویی و دروغ‌گویی درباره‌ی آن را موشکافانه بررسی می‌کند.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های جهان

ضبط‌شده (On the Record)

فیلم ضبط‌شده

  • کارگردان: کربی دیک، امی زیرینگ
  • نمره‌ی متاکریتیک: ۸۴ از ۱۰۰
  • نمره‌ی راتن تومیتوز: ۹۹ از ۱۰۰

فیلم اتهامات آزار و اذیت‌های جنسی بر علیه اسطوره‌ی موسیقی هیپ-هاپ، راسل سیمونز، را بررسی می‌کند و با بیش از بیست زن که او را متهم کرده‌اند، مصاحبه می‌کند.

مستند

ضبط‌شده سومین فیلمی است که با موضوعیت آزار و اذیت‌های جنسی توسط کربی دیک و امی زیرینگ ساخته می‌شود، دو فیلم قبلی جنگ نامرئی (The Invisible War) و شکارگاه (The Hunting Ground) هستند که به ترتیب در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۵ ساخته شده‌اند.

اپرا وینفری که از تهیه‌کنندگان اجرایی فیلم بود اندکی پیش از اکران فیلم در جشنواره ساندنس، با یک اعلام عمومی از فیلم کنار کشید و همین باعث شد که قرار داد فیلم با شبکه‌ی اپل تی‌وی پلاس (Apple TV Plus) قطع شود. اندکی بعد فیلم از طریق شبکه‌ی اچ‌بی‌او مکس (HBO Max) به پخش گسترده رسید.

حتما بخوانید » بهترین بازی‌های کامپیوتر 2020

نقاش و دزد (The Painter and the Thief)

فیلم نقاش و دزد

  • کارگردان: بنجامین ری
  • نمره‌ی متاکریتیک: ۷۹ از ۱۰۰
  • نمره‌ی راتن تومیتوز: ۹۶ از ۱۰۰

باربارا کیسیلکووا، نقاش اهل جمهوری چک، وارد رابطه‌ی دوستانه‌ی غیرطبیعی‌ای با دزدی که دوتا از نقاشی‌هایش را دزدیده است می‌شود.

بهترین مستند

نقاش و دزد وارد جنگل تاریک رابطه‌های دوستانه‌ی انسان‌ها می‌شود. بنجامین ری به مدت سه سال از درون به طور منفعلانه شکل‌گیری این رابطه، رشد یافتن آن و نقاط اوجش را مشاهده می‌کند و در نهایت وقتی نقاش پرتره‌ای را که از دزد کشیده است به او می‌دهد، همان نیروی عظیم احساس خوب دیده شدن را در یکی از ناب‌ترین حالت‌های آن به تصویر می‌کشد.

فیلم توانست جایزه‌ی ویژه‌ی هیئت داوران برای داستان‌گویی خلاقانه را از جشنواره‌ی ساندنس دریافت کند.

بنجامین ری در مصاحبه‌ای با گاردین گفته است: «فیلم سوالهایی درباره‌ی این که ما برای دیده شدن چه می‌کنیم را جستجو می‌کند و این که کمک کردن و دیدن دیگران برای ما چه خرجی بر می‌دارد.»

حتما بخوانید » بهترین رمان های جهان

برنامه (The Scheme)

فیلم برنامه

  • کارگردان: پت کندلیس
  • نمره‌ی راتن تومیتوز: ۸۸ از ۱۰۰

اف‌بی‌آی تحقیقاتی راه می‌اندازد تا نگاهی دقیق به کریستین داوکینز و یک سازمان جنایی که به افراد آینده‌دار بسکتبال پیشنهاد پرداخت نقدی می‌کند، بیاندازد.

فیلم یکی از غافلگیرکننده‌ترین مستندهایی بود که در سالی که گذشت با نگاهی پویا و نزدیک به روند تحقیقات اف‌بی‌آی باعث ایجاد هیجان فراوان در مخاطبان شد.

کندلیس تمام جوانب را به طور دقیق از نظر می‌گذراند، اما با احتیاط فراوان از خسته‌کننده‌شدن اجتناب می‌کند.

اردوگاه کریپ (Crip Camp)

فیلم کریپ کمپ

  • کارگردان: جیمز لبرچت، نیکول نیون‌هم
  • نمره‌ی متاکریتیک: ۸۶ از ۱۰۰
  • نمره‌ی راتن تومیتوز: ۱۰۰ از ۱۰۰

فیلم از اردوگاه تابستانی جِنِد در سال ۱۹۷۱ آغاز می‌شود؛ اردوگاهی آزاد و یرانرژی برای نوجوانان دارای ناتوانی. اردوگاه کرپ تمرکز خود را بر آن گروه از این نوجوانان می‌اندازد که حالا تبدیل به فعالان جنبش حقوق افراد با ناتوانی شده‌اند.

اردوگاه کریپ دنیای گرم تابستانی و پر شور و نشاط اردوگاه جند را با اولین عشق‌ها، اولین دوستی‌ها و اولین گفت‌وگوها به نحو مطلوبی به نمایش می‌گذارد و ما را در فضایی صمیمی با شخصیت‌ها آشنا می‌کند، اما ناگهان ما آن‌ها را در لباس‌های رسمی و در اطراف میزی در حال گفت‌وگو درباره‌ی مسائل حیاتی برای افراد با ناتوانی می‌یابیم و همین به ما احساس همراهی می‌دهد.

فیلم توانست جایزه‌ی مخاطبان در جشنواره‌ی ساندنس را به دست آورد و در جشنواره‌ی انجمن بین‌المللی مستند جایزه‌ی بهترین فیلم را به خانه ببرد.

منبع – The Guardian

خانه » سبک زندگی

برچسب‌ها: مستند ,

موضوعات مرتبط: معرفی فیلم سریال مستند , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد

منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
لینک دوستان
آخرین مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان جی فان و آدرس jfun.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 1152
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 3

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 1097
:: باردید دیروز : 1060
:: بازدید هفته : 1097
:: بازدید ماه : 6663
:: بازدید سال : 15440
:: بازدید کلی : 15440