تفریحی ، سرگرمی ، سلامت ، روانشناسی ، دانلود آهنگ ، دانستی ها
کاوا یا کاوا کاوا چیست و چه تاثیراتی بر بدن دارد؟دمنوش کاوا
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:39 | بازدید : 228 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

در میان گیاهان کمتر شناخته شده گیاهی به نام کاوا یا کاوا کاوا وجود دارد که اگرچه بسیاری از مردم درباره آن چیزی نمی دانند اما بومیان جزایر اقیانوس آرام جنوبی قرن ها است از این گیاه و نوشیدنی آرامش بخش قوی آن در مراسم و جشن های خود استفاده می کنند.

گیاه کاوا به دلیل خاصیت آرامش بخش و ضد اضطراب آن در این نواحی به شهرت رسیده و گفته شده برای درمان مشکلاتی همچون بی خوابی، تسکین دردها، جلوگیری از آسیب نورون ها و پیشگیری از سرطان مفید است.

برای آشنایی با خواص ریشه این گیاه عجیب و غریب و مضرات احتمالی آن در ادامه مطلب با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه باشید.

گیاه کاوا چیست؟

گیاه کاوا درختچه همیشه سبز گرمسیری با نام علمی Piper methysticum از خانواده بادنجانیان است که برگ های قلب شکل و ساقه چوبی دارد.

این گیاه بومی جزایر اقیانوس آرام جنوبی است و مردم این نواحی از ریشه های آن برای تهیه نوعی نوشیدنی خاص برای مراسم خود استفاده می کنند.

از ترکیبات موجود در کاوا می توان به کاوالاکتون اشاره کرد که 3 تا 20 درصد وزن خشک ریشه گیاه را تشکیل داده و بسیاری از خواص کاوا – از جمله موارد زیر – از این ماده سرچشمه گرفته است:

  • کاهش اضطراب
  • محافظت از نورون ها در برابر آسیب ها
  • تسکین درد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان

طرز تهیه دمنوش کاوا

بومیان جزایر اقیانوس آرام برای تهیه نوشیدنی مخصوص کاوا ابتدا ریشه های گیاه را خرد و آسیاب کرده، خمیر حاصل را با آب مخلوط می کنند و در پایان از صافی عبور داده و مصرف می کنند.

جالب است بدانید مرحله آسیاب کردن سنتی این ریشه در گذشته با جویدن ریشه ها و تف کردن آن ها انجام می شده اما امروزه از دست ها برای این کار استفاده می کنند.

کاوا؛ آرامش بخش و ضد اضطراب

مهم ترین خاصیت ریشه کاوا که امروزه نیز به اثبات رسیده کاهش اضطراب و استرس می باشد.

هنوز مشخص نشده چرا کاوا از چنین خاصیتی برخوردار است اما به نظر می رسد ماده کاوالاکتون موجود در آن با تاثیر روی انتقال دهنده های عصبی مغز از جمله گاما آمینوبوتیریک اسید یا GABA باعث کاهش فعالیت عصبی مغز و آرامش فرد می شود.

اختلالات اضطراب از شایع ترین مشکلات روان پزشکی قرن اخیر هستند و داروهای ضد اضطراب شناخته شده برای آن ها اغلب عوارض ناخواسته متعددی دارند که ممکن است به اعتیاد دارویی منجر شود.

بنابراین شناخت و استفاده از داروهای طبیعی همچون گیاه کاوا که علاوه بر موثر بودن معمولا خطر خاصی نداشته و وابستگی دارویی ایجاد نمی کنند خالی از لطف نیست، گفته شده از این گیاه می توان به عنوان جایگزین داروهای ضد اضطراب و ضد افسردگی استفاده کرد.

کاوا؛ داروی خواب طبیعی

بی خوابی از اختلالاتی است که با بسیاری از مشکلات سلامتی از جمله فشار خون بالا، دیابت، افسردگی، چاقی و سرطان رابطه دارد و بسیاری از افراد برای درمان آن داروی خواب آور مصرف می کنند در حالی که این داروها مانند داروهای ضد اضطراب ممکن است باعث وابستگی دارویی شده و عوارض متعددی به دنبال داشته باشند.

این در حالی ست که ریشه کاوا به دلیل خاصیت آرامش بخش آن معمولا به عنوان جایگزین داروهای خواب استفاده شده و به درمان بی خوابی و استرس قبل از خواب کمک می کند.

اگرچه برخی معتقدند تاثیر مثبت کاوا در درمان بی خوابی از خاصیت ضد اضطراب آن نشات گرفته زیرا اضطراب از عوامل اصلی بروز بی خوابی است و در بسیاری از موارد با درمان این اختلال، کیفیت خواب فرد نیز بهبود پیدا خواهد کرد.

هنوز مشخص نیست مصرف ریشه کاوا در افرادی که دچار اضطراب یا بی خوابی نیستند چه تاثیری دارد، این گیاه ممکن است باعث خواب آلودگی شود اما نه تا حدی که در رانندگی اختلال ایجاد کند.

نحوه استفاده از کاوا

گیاه کاوا اغلب به صورت دمنوش، کپسول، پودر یا شربت عرضه و مصرف می شود. به جز دمنوش کاوا سایر محصولات از مخلوط غلیظی که با کمک اتانول یا استون از کاوالاکتون ریشه گیاه به دست آمده تهیه می شوند.

دمنوش یا چای کاوا

دمنوش کاوا به دلیل در دسترس بودن و طرز تهیه آسان آن رایج ترین روش مصرف کاوا برای درمان اضطراب است.

برای تهیه دمنوش معمولا از گیاه کاوا یا ترکیب آن با سایر گیاهان دارویی استفاده شود. کسانی که به دنبال خرید دمنوش های کیسه ای کاوا هستند باید دقت داشته باشند که نام کاوالاکتون در لیست ترکیبات موجود در دمنوش ذکر شده باشد و از خرید دمنوش هایی که مشخص نیست چه مقدار کاوا در آن ها استفاده شده اجتناب کنند.

کپسول کاوا

کپسول های کاوا برای کسانی که طعم کاوا را دوست ندارند اما می خواهند از مزایای آن بهره مند شوند مناسب است. این افراد باید به دنبال کپسول هایی باشند که نام ماده کاوالاکتون در لیست ترکیبات آن ها ذکر شده باشد، مثلا اگر یک کپسول حاوی 100 میلی گرم عصاره ریشه کاوا است باید حداقل 30 درصد کاوالاکتون داشته باشد.

توجه به این نکته از مصرف مقدار کمتر یا بیشتر از دوز توصیه شده کاوالاکتون جلوگیری می کند.

دوز مصرف کاوا

به گفته متخصصان دوز مصرف موثر کاوالاکتون بین 70 تا 250 میلی گرم در روز است و مقدار مصرف روزانه آن نباید از 250 میلی گرم تجاوز کند.

مقدار کاوالاکتون موجود در مکمل های کاوا ممکن است با واحد میلی گرم یا درصد بیان شود، اگر به صورت درصد ذکر شده باید خودتان مقدار کاوالاکتون آن را محاسبه کنید. مثلا اگر یک عدد کپسول حاوی 100 میلی گرم عصاره ریشه کاوا است که 30 درصد آن را کاوالاکتون تشکیل داده یعنی 30 میلی گرم از آن کاوالاکتون می باشد.

لازم به ذکر است عصاره ریشه کاوا در اکثر موارد حاوی 30 تا 70 درصد کاوالاکتون می باشد.

عوارض جانبی کاوا

اگرچه کاوا برای درمان اضطراب، استرس و آرام سازی بدن مفید است درباره عوارض احتمالی آن نیز حرف و حدیث های زیادی وجود دارد.

به عنوان مثال گفته شده این گیاه ممکن است باعث مسمومیت کبدی شود و به همین دلیل مصرف آن در برخی کشورها مانند سوئیس، کانادا، فرانسه و انگلیس محدود و حتی ممنوع شده است.

کاوا از چندین جهت ممکن است به کبد آسیب برساند که یکی از آن ها تداخل با داروهای خاص است، علت این است که آنزیم های کبدی تجزیه کننده کاوا مسئول تجزیه داروهای دیگر نیز می باشند و کاوا می تواند مانع تجزیه آن ها توسط این آنزیم ها شود که به تجمع دارویی و آسیب کبدی منجر خواهد شد.

از سوی دیگر ممکن است برخی شرکت ها برای کاهش هزینه ها در ساخت محصولات کاوا تقلب کرده و به جای ریشه کاوا از سایر قسمت های گیاه مانند برگ یا ساقه که برای کبد مضر هستند استفاده کنند.

به طور کلی گفته شده مصرف کوتاه مدت مکمل های کاوا معمولا باعث آسیب های کبدی نمی شود و کسانی که به بیماری کبدی خاصی مبتلا نیستند و داروهای خاص که روی عملکرد کبد اثر می گذارد مصرف نمی کنند احتمالا بتوانند به مدت 1 تا 2 ماه از این محصولات در دوزهای توصیه شده استفاده کنند.

با این حال توصیه می شود حتما قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.

بیشتر بخوانید : آقطی سیاه چیست چه تاثیراتی بر بدن دارد؟

منبع: healthline

خانه » سلامت

برچسب‌ها: دمنوش ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


قرص عشق روانگردان MDMA چیست؟روانگردان نوظهور MDMA
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:39 | بازدید : 234 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

قرص عشق روانگردان MDMA چیست؟ » به گزارش مجله اینترنتی ماهتوتا قرص عشق جزء مواد روانگردان جدید محسوب می‌شود که فرد پس از مصرف آن احساس می‌کند در مدت زمان کوتاه و به صورت موقتی به افرادی که در اطراف او هستند علاقه‌مند شده، این درحالیست که مصرف این قرص موجب افزایش فشار خون، تپش قلب و درنهایت افزایش شدید دمای بدن و تشنج شده و مصرف بالای آن نیز منجر به مرگ می‌شود.

قرص MDMA

قرص MDMA که به قرص عشق معروف است جزء مواد روانگردان جدید محسوب می‌شود که فرد پس از مصرف آن احساس می‌کند در مدت زمان کوتاه و به صورت موقتی به افرادی که در اطراف او هستند علاقه‌مند شده، این درحالیست که مصرف این قرص موجب افزایش فشار خون، تپش قلب و درنهایت افزایش شدید دمای بدن و تشنج شده و مصرف بالای آن نیز منجر به مرگ می‌شود.

منصور براتی- معاون موسسه کادراس در گفت‌وگو با ایسنا، درباره ساختار تشکیل‌دهنده قرص MDMA گفت: قرص MDMA جزء NPSها یا مواد روانگردان جدید هستند که از ترکیب مواد فنیل‌اتیل‌آمین و آمفتامین تشکیل شده‌اند و به قرص M یا قرص عشق معروف‌اند؛ مشخصه اصلی آن این است که اغلب کلمه M یا LOVE بر روی آن حک و یا نماد قلب بر روی آن کشیده شده و از قرص‌های رایج در مهمانی‌هاست.

علت نام‌گذاری قرص عشق

وی درباره علت نام‌گذاری این قرص تحت عنوان «عشق» این‌طور توضیح داد: مصرف قرص MDMA موجب آزادسازی سراتونین، دوپامین و نورآدرنالین در ذهن می‌شود، در این حالت فرد احساس شادی کرده و اگر دچار اضطراب باشد، اضطراب او از بین می‌رود. اغلب این قرص در مهمانی‌ها و میان جوانان استفاده می‌شود و فرد پس از مصرف احساس می‌کند که در مدت زمان کوتاه و به صورت موقت به افرادی که در اطراف او هستند علاقه‌مند شده، به همین دلیل این قرص به «عشق» معروف است.

معاون موسسه کادراس در ادامه نسبت به مصرف این قرص هشدار می‌دهد و درباره عوارض آن بیان کرد: مصرف این قرص موجب افزایش فشار خون، تپش قلب و در نهایت افزایش شدید دمای بدن و تشنج می‌شود. تعریق و تبخیر آب بدن نیز از دیگر عوارض مشهود آن است که مصرف بالای آن موجب مرگ نیز خواهد شد. در مصارف اولیه احتمال مرگ بالا نیست اما عواملی که در قرص‌های اکس خطرات بسیار بالایی دارد این است که افراد برای دریافت انرژی بیشتر، اغلب بیش از یک قرص را در یک زمان مصرف می‌کنند و از آنجایی که ساختار شیمیایی برخی قرص‌ها با یکدیگر هم‌خوانی ندارد یا دوز آنها بسیار بالاست، مصرف آن به مرگ ختم می‌شود.

عوارض قرص MDMA

وی افزود: همچنین مصرف برخی قرص‌های اکستازی مانند قرص عشق به همراه مشروبات الکلی سازگار نیست و به دلیل افزایش فشار خون در نهایت منجر به سکته قلبی می‌شود.

براتی با تاکید بر اینکه قرص‌های عشق بسیار اعتیادآور است، تصریح کرد: زمانی که فرد برای اولین بار قرص عشق را مصرف می‌کند سطح تحرک و انرژی که در ذهن او رها می‌شود باعث تپش قلب خواهد شد و برای اینکه دوباره آن لذت را تجربه کند، مجددا آن را مصرف می‌کند. درنهایت پس از چندبار مصرف، واکنش بدن نسبت به آن کاهش یافته و مقاومت بدن افزایش می‌یابد، پس برای آنکه به آن سطح از لذت موردنظر دست یابد، میزان مصرف خود را بیشتر کرده و درنهایت بدن نسبت به قرص عشق وابسته می‌شود.

گزارشات موجود از قرص MDMA

همچنین مصرف مکرر این قرص و در زمانی که فرد نسبت به آن اعتیاد پیدا کند موجب افسردگی و اضطراب شده و حتی در مواردی فرد را به سمت خودکشی سوق می‌دهد.

معاون موسسه کادراس با اشاره به اینکه عمده قرص‌های اکستازی در اروپا ساخته می‌شوند، گفت: ممکن است این قرص‌ها توسط کشورهای دیگر نیز تولید شود، اما ریشه همه قرص‌ها اروپاست. بررسی‌های گزارشات موجود از قرص MDMA نیز حاکی از آن است که این قرص در ایران نیز کشف و ضبط شده، اما مرکز استفاده آن اغلب آمریکای شمالی است و چندان نمی‌توان آن را قرص اروپایی دانست.

بیشتر بخوانید » اطلاعات قرص آمیودارون (Amiodarone)

منبع » ایسنا

خانه » سلامت

برچسب‌ها: عشق ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


درمان زونا و تسکین درد زونا با سرکه سیب
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:39 | بازدید : 821 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

مان زونا و تسکین درد زونا با سرکه سیب » زونا نوعی بیماری عفونی ناشی از ویروس آبله مرغان است که به صورت راش های پوستی دردناک و ناراحت کننده روی پوست ظاهر می شود و افراد مبتلا سعی می کنند از روی های موثر دارویی و خانگی از جمله سرکه سیب برای تسکین درد خود استفاده کنند.

یکی از روش های خانگی برای درمان زونا که در برخی منابع توصیه شده اعمال سرکه سیب روی راش های پوستی می باشد که گفته شده به کاهش درد و خارش کمک کرده و ویروس عامل این بیماری را از بین می برد.

در ادامه قصد داریم درباره میزان موثر بودن سرکه سیب برای درمان زونا صحبت کرده و با فواید و خطرات احتمالی آن در این زمینه آشنا شویم. با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه باشید.

روش های استفاده از سرکه سیب برای درمان زونا

به طور کلی افراد برای درمان زونا درد زونا از چند روش مختلف استفاده می کنند، از جمله:

  • اعمال مستقیم سرکه سیب رقیق شده روی جوش ها
  • ترکیب سرکه سیب با سایر مواد از جمله عسل و اعمال آن روی پوست
  • اضافه کردن اندکی سرکه سیب به آب حمام

آیا سرکه سیب به کاهش علائم زونا کمک می کند؟

بسیاری افراد از سرکه سیب برای درمان درد گزنده و خارش ناشی از جوش های زونا استفاده می کنند و گفته شده این ماده به دلیل خواص ضد ویروسی خود احتمالا در کاهش جوش ها و از بین بردن ویروس عامل زونا یعنی هرپس زوستر مفید می باشد.

اگرچه تاثیر استفاده از سرکه سیب در کاهش علائم زونا از نظر علمی ثابت نشده اما این مسئله دلیل نمی شود که سرکه سیب در این مورد موثر نباشد.

خطرات احتمالی استفاده از سرکه سیب برای درمان زونا

به طور کلی استفاده از سرکه سیب روی پوست ممکن است خطرات زیادی به دنبال داشته باشد، این مسئله اغلب به دلیل رقیق کردن نادرست سرکه سیب قبل از اعمال روی پوست رخ می دهد زیرا سرکه سیب ماده بسیار اسیدی است و استفاده از آن بدون رقیق کردن می تواند باعث سوختگی پوست شده، علائم زونا را تشدید کند و خطر ابتلا به عفونت های باکتریایی پوستی را افزایش دهد.

برای جلوگیری از عوارض احتمالی توصیه می شود قبل از اعمال مستقیم سرکه سیب روی پوست هر 1 تا 2 قاشق غذاخوری (15 تا 30 میلی لیتر) از آن را با 1 فنجان (237 میلی لیتر) آب مخلوط کرده یا نصف تا 1 فنجان (119 تا 237 میلی لیتر) سرکه سیب به آب حمام اضافه کنید.

روش های درمانی بی خطر برای بیماری زونا

برای درمان زونا و کاهش علائم آن بهترین کار این است که به پزشک مراجعه کنید، پزشک معمولا برای کاهش درد و ناراحتی ناشی از جوش های زونا پماد ضد درد موضعی تجویز می کند.

از دیگر روش های کاهش درد زونا می توان به کمپرس سرد و حمام جو دو سر ولرم اشاره کرد. پماد بدون نسخه کالامین نیز در کاهش خارش موثر می باشد.

بیشتر بخوانید » مقایسه متیل کوبالامین و سیانو کوبالامین ویتامین B12

منبع: healthline

خانه » سلامت

برچسب‌ها: زونا ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


آووکادو برای افراد مبتلا به دیابت،تاثیرات،خواص و نحوه مصرف
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:38 | بازدید : 207 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

آووکادو از میوه های کم نظیر خامه ای سبز رنگ و سرشار از ویتامین ها، مواد مغذی، چربی های سالم و دوست دار قلب است که به خصوص طی سال های اخیر محبوبیت زیادی در میان همه مردم از جمله افراد مبتلا به دیابت پیدا کرده است.

آووکادو اگرچه به عنوان میوه سرشار از چربی شناخته شده است اما چربی آن برای افراد مبتلا به دیابت مناسب بوده و افزودن آن به رژیم غذایی این بیماران به کاهش وزن، کاهش کلسترول و افزایش حساسیت به انسولین کمک می کند.

برای آشنایی با خواص منحصر به فرد آووکادو برای دیابتی ها در ادامه مطلب با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه شوید.

آیا دیابتی ها می توانند آووکادو بخورند؟

مصرف مقدار مناسب آووکادو نیز مانند بسیاری از میوه ها و سبزیجات دیگر برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نه تنها خطر خاصی ندارد بلکه خواص متعددی نیز به همراه خواهد داشت.

برخی فواید آووکادو برای بیماران مبتلا به دیابت عبارتند از:

1.آووکادو باعث نوسان ناگهانی قند خون نمی شود دیابت

آووکادو از میوه های کم کربوهیدرات است، به این معنا که تاثیر کمی روی سطح قند خون داشته و قند خون را به میزان قابل توجهی افزایش نمی دهد اما آن چه که آووکادو را به یک انتخاب ایده آل برای دیابتی ها تبدیل کرده این است که با وجود سطح پایین کربوهیدرات سرشار از فیبر می باشد.

به همین دلیل مصرف این میوه بر خلاف بسیاری از خوراکی های پر فیبر دیگر باعث نوسان قند خون نمی شود و بیماران مبتلا به دیابت می توانند با خیال راحت از فیبر موجود در آن بهره ببرند.

2.آووکادو قند خون ناشتا را کاهش می دهد دیابت

همان طور که قبلا اشاره کردیم آووکادو از میوه های پر فیبر است، مصرف فیبر در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 به کاهش قند خون ناشتا و سطح A1c کمک می کند.

گفته شده نصف یک عدد آووکادوی کوچک حاوی حدود 5.9 گرم کربوهیدرات و 4.6 گرم فیبر است و حداقل مقدار فیبر مورد نیاز بدن در افراد بزرگسال به صورت زیر می باشد:

  • زنان 50 ساله و کمتر: 25 گرم
  • زنان بالای 50 سال: 21 گرم
  • مردان 50 ساله و کمتر: 38 گرم
  • مردان بالای 50 سال: 30 گرم

برای تامین فیبر مورد نیاز بدن خود علاوه بر آووکادو می توانید سبزیجات برگ دار، انواع توت ها، دانه چیا و آجیل را نیز به برنامه غذایی خود اضافه کنید.

3.آووکادو به کاهش وزن و بهبود حساسیت به انسولین کمک می کند – دیابت

کاهش وزن در افراد مبتلا به دیابت – حتی اگر اندک باشد – می تواند حساسیت به انسولین را افزایش و خطر بروز عوارض جدی این بیماری را کاهش دهد.

مصرف آووکادو به دلیل چربی های سالم موجود در این میوه به کاهش گرسنگی و احساس سیری طولانی مدت کمک کرده و با کاهش تعداد میان وعده های روزانه به کنترل کالری مصرفی کمک می کند.

لازم به ذکر است چربی های سالم موجود در آووکادو از نوع چربی های چند غیر اشباع بوده و تاثیر خوبی در استفاده موثر انسولین توسط بدن دارند.

4.آووکادو خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد دیابت

به طور کلی چربی ها به دو دسته سالم و نا سالم می شوند.

چربی های سالم از جمله چربی های تک غیر اشباع و چند غیر اشباع به افزایش کلسترول خوب و پاک سازی کلسترول بد خون کمک کرده و خطر حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهند در حالی که چربی های نا سالم که شامل چربی های اشباع شده و ترانس می باشند باعث افزایش کلسترول و کاهش کلسترول خوب بدن شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی در بیماران دیابتی و افراد سالم را افزایش می دهند.

چربی های موجود در آووکادو از نوع چربی های سالم و دوست دار قلب می باشند.

عوارض جانبی آووکادو دیابت

اگرچه مصرف مقدار مناسب آووکادو برای افراد مبتلا به دیابت مفید است اما از آن جا که یک عدد آووکادوی هس حدود 250 تا 300 کالری دارد مصرف بیش از حد آن به دلیل افزایش کالری دریافتی بدن می تواند به افزایش وزن منجر شود.

اگر قصد لاغری دارید توصیه می شود از آووکادو تنها به عنوان جایگزینی برای غذاهای سرشار از چربی های اشباع از جمله پنیر و کره استفاده کنید، مثلا یک عدد آووکادو را له کرده و به جای کره روی نان تست بمالید.

نحوه خرید آووکادو

از آن جا که فرایند رسیدن آووکادو چند روز طول می کشد اکثر میوه هایی که در میوه فروشی ها عرضه می شوند هنوز به طور کامل نرسیده اند و معمولا مردم نیز می دانند باید بعد از خرید چند روز منتظر بمانند تا آووکادو کاملا برسد.

یک آووکادوی نارس یا کال رنگ سبز دارد و کمی تیره تر از خیار است در حالی که بعد از رسیدن به سبز تیره تغییر کرده و رنگ آن تقریبا به سیاهی می زند.

آووکادوی کال مانند سیب سفت است و باید چند روز در آشپزخانه بماند تا مانند گوجه فرنگی نرم شود.

قبل از خرید آووکادو پوست آن را با دقت بررسی کنید که لکه یا کبودی نداشته باشد.

نحوه مصرف آووکادو

به گفته سازمان غذا و دارو مقدار مناسب آووکادو برای هر بار مصرف حدود یک پنجم میوه است که حاوی 50 کالری می باشد، با این حال به نظر می رسد افراد معمولا هر بار حدود نیمی از این میوه را میل می کنند که البته تاثیر خوبی در تغذیه، کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک داشته است.

برای جایگزین کردن چربی های مضر رژیم غذایی خود با چربی های سالم آووکادو می توانید از ایده های زیر استفاده کنید:

  • آووکادو را به جای کره و پنیر خامه ای روی نان تست صبحانه خود بمالید، در این صورت چربی های بد را با چربی های خوب غنی از فیبر جایگزین کرده اید.
  • به جای کره و روغن از آووکادو برای پخت و پز استفاده کنید.
  • برای افزایش مواد مغذی، فیبر و ترکیبات گیاهی اسموتی خود، به جای شیر از آووکادو استفاده کنید.
  • در سالاد خود آووکادو را جایگزین پنیر کنید.

بیشتر بخوانید » تاثیرات تخم شنبلیله برای دیابت

منبع: healthline

خانه » سلامت

برچسب‌ها: آووکادو ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


زیتون کالاماتا چیست؟چه تاثیراتی بر بدن دارد؟+نحوه مصرف
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:38 | بازدید : 185 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

زیتون کالاماتا نوعی زیتون است که تنها در بخش هایی از جنوب کشور یونان رشد کرده و نام آن از شهر کالاماتای این کشور گرفته شده است. این زیتون به دلیل طعم غنی و خواص خارق العاده اش از هزاران سال پیش در میان مردم این نواحی استفاده می شده است.

زیتون کالاماتا نیز مانند سایر انواع زیتون به خواص آنتی اکسیدانی و چربی های سالم موجود در آن شهرت پیدا کرده و از جمله خواص آن می توان به سلامت قلب، پیشگیری از سرطان و آسیب های عصبی، سلامت پوست و خاصیت ضد میکروبی و ضد ویروسی اشاره کرد.

در ادامه با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه باشید تا با خواص و مضرات احتمالی زیتون کالاماتا آشنا شده و درباره نحوه استفاده از آن بیشتر بدانیم.

زیتون کالاماتا چیست؟

درخت زیتون کالاماتا از درخت های بومی کشور یونان است که برگ های بسیار بزرگ آن نسبت به سایر انواع زیتون آفتاب بیشتری به خود جذب می کنند.

میوه زیتون کالاماتا به دلیل هسته بزرگ داخل آن در لیست میوه های آلویی فهرست شده است. این میوه بیضی شکل و بنفش رنگ ظاهری شبیه گیلاس دارد و اگرچه از زیتون سیاه بزرگ تر می باشد اما به عنوان نوعی زیتون سیاه طبقه بندی شده است.

زیتون کالاماتا مانند سایر انواع زیتون طعم تلخ طبیعی داشته و معمولا قبل از مصرف، طی فرایندی طعم تلخ آن گرفته شود، به عنوان مثال یونانی ها آن را مستقیما داخل آب نمک قرار می دهند تا تخمیر شده و ترکیبات تلخ موجود در آن به طور کامل یا جزئی از بین برود.

خواص و فواید زیتون کالاماتا

1. خاصیت آنتی اکسیدانی کالاماتا

زیتون کالاماتا طیف گسترده ای از آنتی اکسیدان ها از جمله پلی فنل ها را در خود جای داده که با رادیکال های آزاد مقابله کرده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن و جدی را کاهش می دهند.

اولئوروپین و هیدروکسی تیروزول دو نوع اصلی پلی فنل های موجود در این نوع زیتون هستند. اولئوروپین حدود 80 درصد کل فنل موجود در زیتون خام را تشکیل داده و طعم تلخ زیتون از این ماده نشات گرفته که در طول فرایند تعدیل طعم بیشتر آن به هیدروکسی تیروزول و تیروزول تبدیل می شود.

این دو پلی فنل دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بوده و به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و پیشگیری از آسیب DNA ناشی از سرطان کمک می کنند.

2. سلامت قلب با زیتون کالاماتا

زیتون کالاماتا سرشار از اسید اولئیک است که برای قلب بسیار مفید بوده و به نظر می رسد مصرف آن مزیت های زیر را به دنبال داشته باشد:

  • کاهش التهاب مربوط به چاقی
  • پیشگیری از آترواسکلروز به دلیل تجمع پلاک در عروق خونی
  • کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا و سکته مغزی
  • پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی

اسید اولئیک به دلیل سرعت اکسیداسیون زیادی که دارد اغلب به جای آن که به صورت چربی در بدن ذخیره شود به تولید انرژی در بدن کمک می کند.

خاصیت آنتی اکسیدانی زیتون کالاماتا نیز نقش مهمی در محافظت از سلامت قلب دارد، دو ماده اولئوروپین و هیدروکسی تیروزول موجود در این نوع زیتون باعث کاهش کلسترول و فشار خون شده و از تجمع پلاکت ها جلوگیری می کنند.

3. خواص ضد سرطانی زیتون کالاماتا

اسید اولئیک و آنتی اکسیدان های موجود در زیتون کالاماتا به کاهش خطر ابتلا به برخی انواع خاص سرطان کمک می کنند.

اسید اولئیک ممکن است با تاثیر روی بیان گیرنده انسانی فاکتور رشد اپیدرمی 2 (HER2) از تبدیل سلول های سالم به سلول های سرطانی پیشگیری کند و دو پلی فنل اولئوروپین و هیدروکسی تیروزول نیز فعالیت ضد توموری دارند که رشد و گسترش سلول های سرطانی را کاهش داده و آن ها را از بین می برد.

این دو آنتی اکسیدان برای پیشگیری از ابتلا به سرطان پوست، سینه، روده بزرگ و ریه مفید هستند.

علاوه بر این به نظر می رسد اولئوروپین اثر سمی داروی ضد سرطان داکسوروبیسین روی سلول های سالم را کاهش می دهد بدون این که روی اثر ضد سرطانی آن تاثیر منفی بگذارد.

4. پیشگیری از آسیب سلول های عصبی با کالاماتا

اثر منفی رادیکال های آزاد منشا بسیاری از بیماری های عصبی از جمله آلزایمر و پارکینسون است که باعث تخریب سلول های مغزی می شوند.

از آن جا که آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در خنثی کردن اثر رادیکال های آزاد دارند و زیتون کالاماتا یک منبع آنتی اکسیدانی غنی محسوب می شود احتمالا مصرف آن در پیشگیری از آسیب سلول های عصبی مفید باشد.

پلی فنل اولئوروپین یک محافظت کننده عصبی مهم است که به کاهش سلول های مغزی مرتبط با بیماری پارکینسون کمک کرده و از تجمع پلاک آمیلوز در بیماری آلزایمر پیشگیری می کند.

5.زیتون کالاماتا ضد میکروب و ضد ویروس

اولئوروپین دارای خاصیت ضد میکروبی و ضد ویروسی است و به نظر می رسد قادر به مقابله با برخی باکتری ها و ویروس های معروف همچون هرپس و روتا ویروس می باشد.

6. سلامت پوست با کالاماتا

گفته شده اولئوروپین موجود در زیتون کالاماتا تاثیر خوبی در محافظت پوست در برابر آسیب های ناشی از اشعه ماورا بنفش با طول موج متوسط دارد.

ارزش غذایی زیتون کالاماتا

زیتون کالاماتا برخلاف اکثر میوه ها دارای چربی های فراوان بوده و از نظر کربوهیدرات در سطح پایینی قرار دارد.

برخی مواد مغذی موجود در 5 عدد زیتون کالاماتا (38 گرم) عبارت است از:

کالری: 88
کربوهیدرات: 5 گرم
فیبر: 3 گرم
پروتئین: 5 گرم
چربی: 6 گرم
سدیم: 53 درصد نیاز روزانه

همان طور که قبلا اشاره کردیم مقدار زیادی از چربی های موجود در زیتون کالاماتا (حدود 75 درصد) از نوع اسید اولئیک – نوعی چربی سالم چند غیر اشباع – می باشد که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش داده و برای درمان سرطان مفید است.

نحوه مصرف زیتون کالاماتا

استفاده از زیتون کالاماتا در دستورالعمل های غذایی به دلیل طعم تند و قوی این میوه تاثیر خوبی در خوش طعم کردن غذاهای مختلف دارد.

زیتون کالاماتا به شکل های مختلف از جمله زیتون کامل یا بدون هسته کنار غذای اصلی، به عنوان افزودنی در غذاهای مختلف یا برای تهیه روغن زیتون استفاده می شود.

در ادامه چند ایده سالم برای اضافه کردن این زیتون به رژیم غذایی قرار داده ایم:

  • زیتون ها را با گوجه فرنگی خرد شده، خیار و پنیر فتا به سبک سالاد مدیترانه ای ترکیب کنید
  • از زیتون کالاماتا به عنوان افزودنی روی پیتزا، سالاد یا ماکارونی استفاده کنید
  • استفاده از تعدادی زیتون کالاماتا به عنوان یک میان وعده سالم یا اشتها آور توصیه می شود
  • زیتون ها را خرد کرده با روغن زیتون، سرکه سیب، آب لیمو و سیر رنده شده مخلوط کنید و به عنوان سس سالاد استفاده کنید.

عوارض احتمالی زیتون کالاماتا

از آن جا که برای کاهش طعم تلخ زیتون کالاماتا معمولا آن را داخل آب نمک قرار می دهند سطح سدیم موجود در این زیتون ها بسیار افزایش می یابد و مصرف بیش از حد آن ها می تواند باعث افزایش فشار خون شود.

به همین دلیل توصیه می شود از زیاده روی در مصرف زیتون کالاماتا پرهیز کرده یا سراغ گزینه های کم نمک بروید.

زیتون کالاماتا معمولا به دو فرم کامل و بدون هسته عرضه می شود، این دو اگرچه از نظر ارزش غذایی تفاوتی با هم ندارند اما مصرف زیتون های کامل خطر خفگی در کودکان را افزایش می دهد.

بیشتر بخوانید » آقطی سیاه چیست چه تاثیراتی بر بدن دارد؟

منبع » healthline

خانه » سلامت

برچسب‌ها: کالاماتا ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
لینک دوستان
آخرین مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان جی فان و آدرس jfun.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 1152
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 3

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 257
:: باردید دیروز : 367
:: بازدید هفته : 624
:: بازدید ماه : 12631
:: بازدید سال : 14155
:: بازدید کلی : 14155